CROPIX
IZVANREDNO STANJE

POTRESI NA POLJUDU! OREŠČANIN SMIJENJEN, PREDSJEDNIK BRBIĆ OTKRIO ŠTO ĆE BITI S NJIM: 'Stavio sam mandat na raspolaganje, novi trener stiže sutra'

Završila je izvanredna press konferencija čelništva Hajduka na kojoj je Marin Brbić potvrdio vijest dana s Poljuda. Siniša Oreščanin je smijenjen, a novi trener (javna je tajna da se radi o Damiru Buriću), momčad će preuzeti već u subotu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2019. 15:47

Čelništvo splitskoga kluba u 18 sati se pojavilo u Novinarskom salonu i pokušalo objasniti što se sve dogodilo na Poljudu u posljednja 24 sata, nakon 3:1 poraza od slabašne Gzire United na Poljudu i ispadanja iz Europe.

U Novinarski salon su došli predsjednik Marin Brbić, njegov zamjenik Lukša Jakobušić, predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i sportski direktor Saša Bjelanović, pa su se svi najprije posuli pepelom, zamolili navijače za ispriku u odnosu na – kako su kazali – 'sramotni poraz od malteškog kluba Gzire Uniteda'.

Novinarima se prvi obratio predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"Ovo mi je jedna od težih presica u životu. Ispričavam se svim navijačima Hajduka, cijelom navijačkom puku i svima koji vole ovaj klub. Ja potpuno razumijem njihov bijes i ja sam najviše kriv za ovu situaciju. Radio sam kompromise, a to ne vodi nigdje"; rekao je Brbić u uvodu i otkrio:

"Jutros sam stavio svoj mandat na raspolaganje jer znam da nisam dobro odradio svoj posao s trenerom. Nadzorni odbor mi je dao puno povjerenje i zbog tih lju nastavljam sa svojim poslom. Mi smo rekli da je naš cilj ove sezone prvo ili drugo mjesto u HNL-u i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. I ako to ne uspijemo, sami ćemo otići".

Oreščanin je dužnost prvog trenera preuzeo krajem studenoga 2018. godine kada je Hajduk zauzimao šestu poziciju na ljestvici Prve HNL te je do kraja sezone momčad doveo do četvrtog mjesta. Prije vođenja prve momčadi radio je u Akademiji HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Stigao je i odgovor na pitanje o novom treneru:

"Sutra ćemo dobiti novog trenera! Vodit će već večernji trening", rekao je Brbić i praktički potvrdio da se Damir Burić vraća na Poljud.

Hoće li igrači biti kažnjeni, bilo je jedno od pitanja.

"Ne, ne mogu igrači biti kažnjeni zbog loše igre. Trener je podcijenio suparnika i to je bila najveća greška. Nije koristio nekoliko igrača iz prve momčadi, da smo igrali još deset utakmica s njima, dobili bismo svih deset. Mi smo to morali pobijediti. Problem je bio u pristupu, i u tome što je stavio rezervnu momčad iz razloga koji su samo njemu znani".

Navijači su nakon poraza provalili na travnjak, krenuli su agresivno i prema loži, ali su ih zaustavili redari i specijalna policija.

"Ja se nisam osjećao ugroženim. Bilo je dobacivanja, ali to je i očekivano. Frustracija je bila ogromna".

'PLAKALI SMO SINOĆ!'

Screenshot (YouTube)

Benjamin Perasović, predsjednik Nadzornog odbora je otkrio novinarima:

"Sinoć smo plakali. Ove naše isprike nisu samo fraze, svi smo mi ljudi. U ime Nadzornog odbora se ispričavam svim navijačima Hajduka na onoj blamaži sinoć", rekao je Perasović pa najavio što sada čeka Hajduk:

"Moramo zbiti redove jer pravi navijači Hajduka su najžešći kad je situacija najteža. Mi vjerujemo u naše igrače i neće jedna utakmica poremetiti viziju koju imamo", rekao je Perasović i objasnio zašto predsjednik Brbić i dalje ima povjerenje Nadzornog odbora.

"Slažemo se oko vizije kojom klub treba ići, a o odnosu prema HNS-u nitko ne razmišlja".

Medijima se obratio i sportski direktor Saša Bjelanović.

"I ja se ispričavam svima. Ja sa također ponudio svoj mandat na raspolaganje. To što se sinoć dogodilo je jedna ružna epozoda, ali ja se nadam da je naš put ispravan. Po prvi put na jedan drugi način radimo prijelazni rok, prvo dovodimo igrače, a onda ih prodajemo", rekao je Bjelanović i najavio:

"Bit će i novih odlazak jer ih mora biti".

I Lukša Jakobušić bio je rezolutan:

"U slučaju da ne postignemo najavljene rezultate mi odlazimo. A u ovoj sezoni tražimo plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. Nama je poraz to što je policija ispred stadiona. To je poraz, a ne riječi koje su nam rekli navijači. Oni moraju nekome nešto reći, a to smo bili mi. Navikli smo na to".

Linker
21. travanj 2024 04:57