REUTERS/Rafael Marchante
STATISTIKA NA STRANI MODRIH

TKO MOŽE REĆI DA DINAMO NEMA VELIKE ŠANSE U LISABONU? Benfica 1.276 dana nije ostvarila europsku domaću pobjedu kojom bi izbacila Modre iz Europe

UZVRAT U LISABONU Dinamo je ove sezone na sedam europskih gostovanja upisao tek jedan poraz
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. ožujak 2019. 18:54

Luz je definitivno stadion koji treba respektirati, na njemu Benfica niže pozitivne rezultate, njeni navijači daju joj dodatni poticaj s kojim izvedba najtrofejnijeg portugalskog kluba postaje još bolja.

U cijeloj ovoj sezoni Orlovi su u svom domu izgubili samo jednu utakmicu, u prvenstvu od Moreirensea u studenome prošle godine kad su poraženi 1:3.

Dobili 10 od 12

Gledajući sva natjecanja, Benfica je u nizu od 12 utakmica bez domaćem poraza, a u tom su razdoblju ostvarili čak deset pobjeda i gol-razliku 41:7.

No situacija se ipak dosta mijenja ako pogledamo Benficine europske rezultate na Luzu. U posljednjih devet domaćih utakmica Benfica je uspjela svladati samo AEK Atenu i Fenerbahče, u skupini i kvalifikacijama Lige prvaka prošle sezone. Za prolaz protiv Dinama u 90 ili 120 minuta, Benfica obavezno mora zabiti barem dva pogotka. I tu dolazimo do zanimljivog podatka; od posljednje takve domaće europske utakmice Benfice prošle su skoro tri godine!

U zadnjih 13 utakmica Benfica kod kuće nije zabila u Europi, posljednji put to je napravila 13. travnja 2016. u 2:2 remiju s Bayernom u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka. Posljednji put Benfica je pred svojim navijačima u Europi pobijedila rezultatom koji bi joj omogućio i prolaz protiv Dinama još 15. rujna 2015. godine. Tada je u skupini Lige prvaka dočekala Astanu i slavila s 2:0. Od tog dana do četvrtka i uzvrata s hrvatskim prvakom u osmini finala Europske lige, prošlo je 1.276 dana.

Pad u Torinu

Ni Dinamo baš ne gubi često u Europi s dva i više pogotka posljednjih godina. Ove sezone su od sedam utakmica vani izgubili samo jednu, kod Viktorije Plzen s 1:2, rezultatom koji bi Modrima odgovarao i u Lisabonu. Nešto manje od dvije i pol godine prošlo je od posljednjeg 2+ poraza Dinama na europskim gostovanjima. Juventus je golovima Higuaina i Ruganija svladala Dinamo 7. prosinca 2016. godine s 2:0 u posljednjoj utakmici u skupini Lige prvaka.

Linker
26. travanj 2024 21:31