CROPIX
UTAKMICA BEZ GREŠKE

NENAD BJELICA DOBIO JOŠ JEDNOG VAŽNOG ADUTA ZA UVRAT U LISABONU On sa svojim karakterom mora uspjeti, užitak ga je bilo gledati u derbiju

Dinamo je u nedjeljnom derbiju 24. kola HNL-a pobijedio Rijeku sa 4:1, a jedan od najboljih igrača utakmice bio je veliki nadolazeći talent hrvatskog nogometa Lovro Majer.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. ožujak 2019. 12:29

Lijepo je bilo gledati Lovru Majera kako je uspješno vezao sredinom travnjaka, kontrolirao igru u derbiju s drugoplasiranom momčadi prvenstva. Vidio je i osjećao igru, odigravao je baš na vrijeme, imao je tek jednu malu greškicu.

Majer stvara igru i to je njegova prvenstvena osobina. Tehnički je izuzetno jak i to se očituje na svim poljima igre. Iznimno je brz u primopredaji lopte, osjeća prostor i izvrsno percipira okolinu, dok kontakt voli i ne bježi od duela.

Tako je bilo i jučer. Odigravao je sinoć u Maksimiru protiv Rijeke iz prve gotovo uvijek kad treba, dobio je dosta duela s čvrstim riječkim igračima. Nije “carinio” lopte, imao je izuzetan osjećaj za kombinatoriku, odnosno suradnju.

Bezbroj puta tijekom utakmice vidjeli smo ga u kratkom odigravanju i potom brzoj otvarajućoj kretnji kojom se nudio za novi prihvat lopte. Uputio je i nekoliko dobrih dijagonala, šteta što ih plavi napadači nisu realizirali.

U Lisabonu će sigurno biti u rosteru onih koji kandidiraju za momčad. Nije bio protiv Viktorije i Benfice u Maksimiru, ali to ga nije slomilo, kad god igra u HNL-u pokazuje svoju veliku klasu. Taj njegov karakter je posebna priča, označava ga kao igrača koji jednostavno mora uspjeti. Od njega se do kraja sezone mogu očekivati samo još bolje partije, Majer je Dinamovo blago, tu nema nikakve sumnje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:24