Laurence Griffiths / Getty Images
EUROPSKA LIGA

VIDEO: NAJSKUPLJE POJAČANJE NAPOKON PRORADILO Mourinho je konačno bio zadovoljan, ali najveći pljesak Manchestera zaradila je zvijezda - Fenerbahčea!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. listopad 2016. 01:17

Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić bio je junak pobjede Fiorentine na gostovanju kod Slovana u Liberecu, potvrdio je sjajnu golgetersku formu i postigao dva pogotka. Viole su ostvarile važnu pobjedu kojom su izbili na vrh ljestvice u skupini J sa sedam bodova, dok je češka momčad ostala na samo jednom bodu.


- Moj je cilj vidjeti da mi igrači uživaju igrajući nogomet i u prvenstvu i u Europskoj ligi - odgovorio je Fiorentinin trener Paulo Sousa na pitanje da li mu je Euroliga glavni cilj ove sezone.


Nikola Kalinic Goal HD -Slovan Liberec 0-2... by football-new

Inter je nakon dva poraza u prva dva kola dočekao Southampton s imperativom pobjede, a trener Frank De Boer u utakmicu je krenuo s pomilovanim Marcelom Brozovićem u prvoj momčadi, dok je drugi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio na klupi. Gosti iz Engleske ostavili su bolji dojam u prvom dijelu u kojem se Inter uglavnom branio, no sredinom drugog dijela Santon je ubacio s lijeve strane, a Candreva iz blizine smjestio loptu pod gredu za vodstvo domaćina. Vodstvo Nerazzurra u završnici je odličnim obranama spašavao vratar Handanovič.

U drugom setu utakmica, iznenađenje je priredila bečka Austrija, koja je odigrala 3:3 na gostovanju kod Rome na Olimpicu. Domaćin je vodio s 3:1, no gosti su se uspjeli vratiti u završnici.

Petar Filipović odigrao je cijelu utakmicu za Austriju, Ognjen Vukojević ostao je u pričuvi. Rapid je u Beču remizirao sa Sassuolom, uz punu minutažu Ivana Močinića i nastup Mateja Jelića od 73. minute, a Dino Kovačec nije konkurirao.

Filip Ozobić s Gabalom nije uspio osvojiti prvi bod u skupini Eurolige, bolji je bio St-Etienne, a Petar Franjić za goste iz Azerbajdžana igrao je od 80. minute.

Osporavani Jose Mourinho imao je razloga za zadovoljstvo, Manchester United je uz dva gola Paula Pogbe razbio Fenerbahče, a Robin Van Persie dobio je pljesak Old Trafforda za počasni pogodak gostiju. Irski Dundalk nije uspio kreirati još jednu senzaciju, Zenit je preokrenuo i na kraju slavio u Dublinu.

Linker
26. travanj 2024 23:16