REUTERS
PRIJATELJSKE UTAKMICE

FOTO: SRBIJA PRETRPILA ČITAVU SILU NAPADA I IZ NJEMAČKE ODLAZI NEPORAŽENA Nijemci promašivali čuda, srpski vratar apsolutni junak

Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2019. 23:50

Nogometaši Njemačke i Srbije odigrali su prijateljsku utakmicu u Wolfsburgu u kojoj u konačnici nije bilo pobjednika (1:1). Izbornik Elfa Joachim Löw izveo je kombinirani sastav koji nisu često igrali zajedno, a s druge strane Krstajiću je nedostajalo nekoliko prvotimaca.

Srbija je povela već u 12. minuti preko senzacije u Bundesligi, Luke Jovića koji je tako postigao prvijenac u dresu Orlova. Imala je Srbija osim tog pogotka još dvije, tri prilike, ali na odmor su otišli s pogotkom prednosti.

U drugom poluvremenu Nijemci su zavladali terenom i stvorili nekolio izglednih prilika za pogodak, ali vratar Dmitrović bio je sjajan. Najbolju je priliku imao Ilkay Gundogan koji je nakon odličnog napada uspio zaobići gostujućeg vratara, ali je njegov pokušaj blokiran na samoj gol-crti.

Ipak, Nijemci su uspjeli stići do pogotka u 69. minuti preko Goretzke. Do kraja su domaći mogli do pobjede, ali su propustili nekoliko šansi preko Reusa i Sanea.

Hrvatski protivnik Wales jedva svladao Trinidad i Tobago

Suparnik Hrvatske u skupini E kvalifikacija za odlazak na EURO 2020. Wales u prijateljskoj je utakmici igranoj u srijedu u Wrexhamu svladao Trinidad i Tobago sa 1-0 (0-0).

Jedini gol na utakmici postigao je Benjamin Woodburn u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatska i Wales igrat će 8. lipnja u Osijeku te 13. listopada u Cardiffu.

Uz Hrvatsku i Wales u skupini su još mađarska, Slovačka i Azerbajdžan, a plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

U drugom prijateljskom susretu igranom u srijedu Njemačka i Srbija su u Wlfsburgu igrali 1-1 (0-1). Goste je u vodstvo doveo Jović (12), a izjednačio je Goretzka (69).

Linker
24. travanj 2024 18:28