Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VERZIJA KOJU TREBA IZBJEĆI

'AKO NE BUDE IGRAO, NEĆE IĆI NITI NA EURO!' Legenda Dinama progovorila o opasnom scenariju za Olma: 'Dinamo mora postaviti realnu cijenu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. siječanj 2020. 22:58

I tako iz dana u dan... Priča o mogućem transferu Danija Olma već nalikuje sapunici. Od dana kad je stigla službena ponuda Barcelone u Maksimir, razni izvori se trude na razne načine komplicirati priču, neki su se trudili demantirati ponudu, drugi pak govore o raznim visinama ponude...

Razni izvori, razne priče. Iz Dinama se službeno ne očituju, što je sasvim normalno, klubovi se nikad ne oglašavaju prije nego što posao ne bude realiziran. Sve ostaje na bazi špekulacije, osim činjenice da je ponuda Barce uistinu sletjela u Maksimir. Jučer je trener Bjelica kazao kako Olmo ima ugovor koji važi još godinu i pol te da normalno računa na njega u proljetnom dijelu sezone. Naravno, ako se transfer ipak ne dogodi...

Međutim, ono što sigurno stoji kao istina jest činjenica da će, ako ne dođe do transfera, Dinamo inzistirati da Olmo potpiše novi ugovor koji mu je već ponuđen prošlog ljeta.

Zagreb, 181219. 
Stadion Maksimir. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, 
GNK Dinamo - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Olmova strana je to na prvu odbila, treba vidjeti kako će sad reagirati. Nama se čini da će na kraju, ako Dani ostane u plavom domu ovog zimskog prijelaznog roka, Olmova strana i Dinamo naći zajednički jezik te da će novi ugovor biti potpisan. To bi bilo najbolje rješenje za obje strane, druga solucija otvorila bi frontu koja nikome ne bi donijela korist.Naravno, ako se ugovor ne potpiše, postavlja se pitanje bi li Dinamo mogao odlučiti Olma gurnuti na tribinu ili mu reducirati minutažu? Realno, Olmo bez obzira na svoju kvalitetu nije presudan kad se radi o Dinamovu osvajanju naslova, nekako nam se čini da je on već “arhiviran”.

- Sve se mora poduzeti da se ne dođe u konfliktnu situaciju. Olmo treba potpisati novi ugovor s Dinamom, ako nema konkretan klub u kojem će nastaviti karijeru i koji je spreman platiti adekvatnu cijenu. Ako ima klub, onda Dinamo mora izvjesiti solidnu prodajnu cijenu. Nikako se ne smije smetnuti uma da je Olmo u Dinamu postao igrač kakav je sada, da je preko Dinama postao španjolski reprezentativac. Naravno, on je s druge strane mnogo dao plavom klubu, na tome mu svaka čast. Dakle, ne smije tu biti sukoba, treba se pronaći pravo rješenje - kaže iskusni trenerski mag Otto Barić te dodaje:

Instagram

- Pa ako i ne potpiše novi ugovor, ne bi bilo pametno baciti ga na tribinu. Nema to nikakvog smisla? Tko bi tu što dobio? Gube i Dinamo i Olmo. Koliko sam ja to sve pratio, između Olma i Dinama uvijek je vladao korektan odnos. Druga je sad stvar što Olmova strana ima drukčije mišljenje od Dinamove Uprave. No iz toga ne smije iskrsnuti problem, to nije dobro. Jedni prema drugima moraju biti korektni i onda će na kraju sve ispasti dobro - zaključio je Herr Otto.

Isto razmišljanje ima još jedan iskusni trener, Zlatko Cico Kranjčar.

- Svi trebaju skupa biti mudri, pametni, tolerantni... Svađa ne vodi ničemu. Dinamo mora postaviti neku realnu cijenu, kako bi postojala mogućnost prodaje ako Olmo želi otići. Ako pak nema kluba koji bi želio platiti tu realnu cijenu, onda je logično da španjolski reprezentativac potpiše novi ugovor - kaže Kranjčar.

Drži da čak i ako ne potpiše novi ugovor, Dani ne bi trebao na tribine ili imati smanjenu minutažu.

- Znam da Olmo realno ne treba Dinamu na proljeće, jer će Modri s njim ili bez njega osvojiti naslov prvaka. No, zašto raditi protiv sebe? Jer ako Olmo ne bude igrao na proljeće, onda vjerojatno neće igrati za Španjolsku na Euru. Pa će mu onda cijena na ljeto biti manja. Sigurno će mu ako bude dio Furije na Euru biti mnogo veća. Da znam da tada ulazi u posljednju godinu ugovora, te da se tada karte drukčije dijele, ali sve se može dogovoriti. Razumijem i Dinamo i Olmovu stranu, svatko štiti svoje interese, ali za sve je najbolje da se pametno dogovore - zaključio je Kranjčar.

Zagreb, 181219. 
Stadion Maksimir. 
Hrvatski Telekom Prva liga, 6. kolo, 
GNK Dinamo - HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Amer Gojak, Dani Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Linker
26. travanj 2024 11:31