ODLAZAK IZ ISTRE

Belle umjesto Hajduka izabrao Split: 'Ne mogu dopustiti da mi kasne primanja!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. srpanj 2012. 14:55

Henri Belle novi je igrač Splita. Nije još potpisan ugovor između kamerunskog napadača koji je dosad nosio dres Istre 1961 i Splita, ni postignut konačan dogovor oko prelaska igrača na Park mladeži, ali je načelni dogovor usuglašen, prenosi Slobonda dalmacija.

Čelnici Splita na čelu s predsjednikom Slavenom Žužulom našli su zajednički jezik s Belleom, te postigli i provizorni dogovor s pulskim prvoligašem pa je izgledno kako će igrač karijeru nastaviti u sastavu trenera Tonća Bašića. Točka na i ovoga transfera, ukoliko u međuvremenu ne dođe do nekih neočekivanih promjena, trebala bi biti stavljena idućih dana u Splitu.

Tada bi trebali biti definirani i svi detalji transfera. Ništa nije definitivno gotovo dok se ne potpiše, no glavnina posla već je obavljena, papirologija kola među klubovima...

Klub s Parka mladeži tako je još jednom pokazao svoju snagu u okvirima HNL-a. Za Bellea je bio zainteresiran i Hajduk, i igrač je želio na Poljud. I završit će u gradu pod Marjanom, ali po svemu sudeći će navući dres Splita. Od transfera u Hajduku odgovorilo ga je stanje u Hajduku.

Belle će u Split zbog neizvjesne financijske situacije u Hajduku koji je za 23-godišnjeg Kamerunca trebao izdvojiti oko 200 tisuća eura, a kamen spoticanja zbog čega su se na Poljudu ohladili bilo je i 20 posto od budućeg transfera što je trebalo ići pulskom klubu. Takva su vremena došla da Split u odnosu na Hajduk nudi financijsku sigurnost, stabilnost, nema neizvjesnosti kada će i hoće li uopće stići plaća. A Belleu je to bilo najbitnije zbog brige o obitelji.

- Imam petero braće i sestara o kojima skrbim, nemamo roditelja. Moja je odgovornost velika i ne mogu dopustiti da mi kasne primanja – govorio je još prije nekoliko dana Belle prilikom boravka u Splitu.

Linker
08. svibanj 2024 09:12