CROPIX
POLJULJAN TEŠKO STEČENI UGLED

BILO JE REALNO OČEKIVATI DA U SVLAČIONICI DINAMA OVE SEZONE NEĆE VLADATI IDILA KAO LANI Neki su frustrirani, više ih ne zadovoljava samo HNL

BILO JE REALNO OČEKIVATI DA U SVLAČIONICI DINAMA OVE SEZONE NEĆE VLADATI IDILA KAO LANI Neki su postali frustrirani, više ih ne zadovoljava samo igranje u HNL-u
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. rujan 2019. 15:16

Kad je Nenad Bjelica ljut, onda sijevaju munje i udaraju gromovi. Trener koji je izgradio europski vrijednu momčad ne želi da se Dinamov ugled ruši u HNL-u. A u Varaždinu se srušio.

Ne podcjenjujući nikoga, ipak je pomalo nevjerojatno da zadnja momčad na ljestvici pobijedi moćni zagrebački klub. Gdje je zapelo?

S dodatkom da nije problematičan bio samo ovaj nastup u subotu u Varaždinu, Modri u HNL-u kašljucaju još od 9. kolovoza, kad su u Gradskom vrtu odigrali 0:0 s Osijekom. Nakon toga su se mučili s još jednim klubom iz donjeg dijela ljestvice, dobili su u Zaprešiću Inter s 2:1, pa su onda izgubili od Hajduka s 0:1, jedva su u Maksimiru dobili Istru 1961 s 1:0, a sad su istim rezultatom poraženi od Varaždina.

Varazdin, 210919.
Gradski stadion. 
Utakmica 9. kola 1. HNL, NK Varazdin - GNK Dinamo.
Na fotografiji: slavlje igraca Varazdina.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nitko nije navikao na ovakve rezultate Dinama na domaćoj sceni. Dok suvereno marširaju na europskoj sceni, kod kuće izgledaju mnogo lošije.

Na koncu varaždinske utakmice Bjelica je smrknuta lica kazao da se nekima gadi igrati HNL!? Na koga je mislio?

Poput kazne

Ne znamo, možemo samo nagađati, ali to nećemo raditi jer nekoga prozivati, a ne znati na koga trener stvarno misli nema nikakvog smisla. Jer, recimo, u Varaždinu je praktički kompletna momčad koja je igrala - podbacila!

Bjelici je prošle sezone bilo lakše, puno lakše. Rotirao je, svi su igrali, svi su bili zadovoljni, nitko se nije bunio, nitko nije bio nezadovoljan. Ni oni koji su bili predviđeni samo za domaću upotrebu. Svi su bili sretni što uopće dobivaju priliku igrati u momčadi koja je ostvarila povijesni uspjeh, proljeće u Europi.

Ali bilo je realno očekivati da će ove sezone biti zahtjevno održati to svekoliko zadovoljstvo. Ljudska je to priroda - kad ti netko pruži prst, onda želiš cijelu ruku. Dinamo je postao ozbiljna europska momčad, nastavio je sjajni europski niz plasiravši se u Ligu prvaka. Mnogim je igračima porasla cijena, pogađate, onima koji su većinom igrali europske utakmice. Ostalima, onima koji su minute provodili u HNL-u, nije. Sad su ti, nazovimo ih “zakinuti”, postali nervozni, nestrpljivi, nezadovoljni, nesretni, kako već hoćete. Više ih ne zadovoljava igranje samo u HNL-u. To kao da doživljavaju kao neku vrstu kazne. Vide da su oni koji igraju Europu u prvom planu, ne samo trenera već i medija, javnosti... Nakon plasmana u Ligu prvaka, nakon veličanstvene pobjede nad Atalantom, svi se bacali na glavne junake, sva pozornost bila je usmjerena na velike pobjednike. Nije teško zaključiti da su ostali promišljali na način - a gdje smo tu mi?

Varazdin, 210919.
Gradski stadion. 
Utakmica 9. kola 1. HNL, NK Varazdin - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener Dinama.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Što je sad Bjelici činiti? Pa s obzirom na to da znamo da je uspješni trener do sada uvijek znao povući najbolje poteze, budite sigurni da će u nastavku HNL-a biti manje rotacija. Najbolji igrači Dinama spremni su igrati na obje fronte. Jasno, Bjelica će morati biti i dobar psiholog, zna on dobro da sve ostale, one koji nisu zadovoljni statusom, mora držati u tonusu. Previše je toga dobrog napravio da bi mu sad bilo koji pojedinac kvario atmosferu. Igrači? Oni bi trebali shvatiti da danas ne bi bili to što jesu da nije bilo Bjelice. Što to prije shvate, to bolje za njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:09