Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RAZLIČITA RASPOLOŽENJA

BIŠĆAN NAKON DERBIJA OTKRIO ŠTO JE TRAŽIO OD SVOJIH IGRAČA, ZEKIĆ PODCRTAO 'Radili smo takve greške kakve ne rade nogometaši u županijskim ligama'

Piše: HinaObjavljeno: 17. ožujak 2019. 21:50

Više zbog blijede i beskrvne igre u većini susreta nego zbog poraza, Kohorta je 'postrojila' Osječane ispred južne tribine nakon posljednjeg zvižduka suca Pajača. Mile Škorić je kao kapetan razgovarao s dvojicom valjda najistaknutijih pripadnika gostujuće navijačke grupe, no činilo se kako nije bilo uvreda ni vrijeđanja, više se doimalo kao motivacijska poruka, posebice što su igrači i navijači kasnije skupa zapljeskali jednim drugima.

Trener Zoran Zekić nije htio uperiti prstom u igrače odgovorivši na izravno pitanje zamjera li im što u pristupu...

"Ne zamjeram, ali radili smo takve greške kakve ne rade nogometaši u županijskim ligama. Kod prvog pogotka izgubimo loptu na svojih 20-25 metara, kod drugog lopta dugo leti nakon centaršuta, a Rijekin junior skoči i zabije. Mislim, svaka čast dečku, dobro je odigrao, no nevjerojatno mi je da iskusniji igrač ne izgura mlađega, ne nametne mu se u duelu. Defenzivni prekid je stvar koncentracije i odgovornosti! A treći je najtužniji, Sluga izbija loptu, ona leti 70 metara, to je abeceda nogometa... Iluzorno je potom pričati da smo u nastavku imali neke šanse, da smo zabili gol, da smo nešto i odigrali", - rekao je iskreno gostujući trener čija je momčad na travnjaku Rujevice u prvom poluvremenu izgledala kao skupina slučajnih građana.

Igor Bišćan je zato skoro procvjetao od zadovoljstva, dobio je derbi za drugo mjesto s dva juniora i Gorgonom kao veznim igračem.

"Jako, jako bitna utakmica, čestitam dečkima. Da nisu dali sto posto od sebe, ne bismo došli u situaciju da pobijedimo, hvala i publici što su prepoznali momente kada nam je bilo teško i kada smo bili u krizi. Ja sam s tim dečkima svaki dan i moja je procjena bila staviti Smolčića i Lepinjicu prije Capana. Od tih mladića sam tražio samo jednu stvar, a ta je da pokažu mladenačku pozitivnu drskost. Slijedi pauza? Veselim se, nadam se da ćemo imati 2-3 igrača više u konkurenciji", - kazao je trener domaćih.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:45