Marko Todorov / CROPIX CROPIX
REAKCIJE

BJELICA KOMENTIRAO VLASTITU NERVOZNU REAKCIJU I OTKRIO KAKVA JE SITUACIJAMA S OZLJEDAMA Jedan igrač trebao bi uskoro napustiti Maksimir...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2020. 21:22

U zadnjem dvoboju 21. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama slavili protiv Gorice s 2:0 i povećali prednost na ljestvici.

Hrvatski prvak je pobjedom protiv Gorice donekle isprao razočaranje ispadanjem u četvrtfinalu Kupa, no igrači Nenada Bjelice ponovno su razočarali igrom u prvih 70-ak minuta utakmice.

Nakon prilikama vrlo siromašnog prvog dijela, u 51. minuti igrač Gorice Joey Suk zaradio je isključenje zbog prekršaja nad Petkovićem, a samo minutu kasnije Perić je nakon kornera udarcem glavom zatresao gredu.

Dinamo je poveo u 72. minuti nakon kornera i velike gužve, a stoper Zagrepčana Kevin Theophille-Catherine bio je najprisebniji i udarcem nogom svladao odličnog vratara Kahlinu. Na konačnih 2:0 povećao je Poljak Damian Kadzior lijepim volejom u 86. minuti.

Nakon utakmice trener Gorice Sergej Jakirović kazao je kako je svojim momcima čestitao u svlačionici.

- Radili smo sve ono što smo kroz tjedan trenirali. Nije nam Dinamo uspio stvoriti prilika u prvom poluvremenu, osim one Gavranovićeve na početku. Sve ostalo smo kontrolirali. U igri prema naprijed imali smo nekoliko situacija koje smo možda mogli bolje odigrati. U drugom poluvremenu dogovor je bio da probamo još više stisnuti Dinamo kad otvara igru. Naravno, sve je to palo u vodu kad je Suk dobio drugi žuti karton. Nakon toga bilo je jako teško, žao mi je što nismo uspjeli izdržati. Dinamo je postigao dva sjajna gola, to je kvaliteta igrača, a onaj drugi Kadzirov bio je zaista majstorski, kao što se kaže za europsku razmjenu. Moramo biti zadovoljni, sad se okrećemo Rijeci gdje moramo tražiti tri boda - kazao je Jakirović.

​Trener Modrih Nenad Bjelica kazao je kako je njegova momčad zasluženo pobijedila, iako njegovi dečki veliki dio utakmice nisu bili na razini na koju su navikli navijači.

- Jedan od razloga zašto nismo bili na najvišoj razini je što je Gorica bila odlična, jako se kompaktno branila, a također, uvijek kada igra u Maksimiru pokušava nešto napraviti prema naprijed, za razliku od mnogih drugih naših momčadi koje se uglavnom dođu braniti. Gorica je igrala hrabro i muški, nisu nam dali prostora do tog isključenja Suka. Čestitam svojim igračima na pobjedi, ali isto tako čestitam i Gorici na odličnoj utakmici - kazao je Bjelica.

Pitali smo ga i za onu reakciju prema četvrtom sucu kada je iskazao nervozu, rekao je da su, eto, emocije bile jake.

- Možda svi mi ponekad tako reagiramo, možda ovoga puta nije bilo korektno s naše strane, ali, Bože moj, možda smo mogli emocije malo bolje kontrolirati. Ne komentiram suđenje, ali mislim da je danas bilo korektno.

​Rekao nam je Bjelica na presici da je Nikola Moro dobio ozljedu jer mu je netko stao na nogu kopačkom, ali kaže da se radi o običnom udarcu, da nema nikakvog iskrenuća koljena. Rekao nam je i da je Gojak iskrenuo gležanj, a da je Gavranović osjetio aduktor. Inače, Gavranović je obnovio ozljedu aduktora koju je imao jesenas. Objasnio je da je morao izostaviti Oršića i Stojanovića zbog temperature i bolesti.

U konkurenciji nije bilo Komnena Andrića. Kazao nam je trener Modrih da promišlja gdje će na posudbu, ali da on u ovom trenutku to još ne zna. Koliko mi znamo, radi se o Interu i Lokomotivi, s tim da je bliže da će Andrić završiti u Zaprešiću. Uglavnom, ovaj sljedeći tjedan sve trebalo biti riješeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:05