Marko Todorov / CROPIX CROPIX
POTEZ ZA NOTES

VIDEO: DINAMOVAC ZABIO U STILU LEGENDARNOG MARCA VAN BASTENA, ZA PLJESAK I PAMĆENJE Osim ove majstorije Poljaka susret su obilježile reakcije Bjelice

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. veljača 2020. 20:48

Kadziorov volej i prekrasna golčina Gorici apsolutno je obilježio utakmicu 21. kola Prve HNL između Dinama i Gorice na Maksimiru.

U 86. minuti nakon centaršuta s desne strane sjevnula je udarčina ljevicom, za pljesak i pamćenje.

Potez zbog kojega će se ova partija ipak dulje pamtiti u stilu legendarnog Marca van Bastena.

U susretu valja izdvojiti još dva zanimljiva detalja. Prvi, Nenad Bjelica je u prvom dijelu jako pobjesnio na suce (Bel ga je mogao kazniti i žutim kartonom), jer su prvo pustili prednost nakon prekršaja Dinamova igrača, a kad je Gorica izgubila loptu vratili su prekršaj.

Dugo je trebalo Bjelici da se smiri. Drugi detalj, pak, pokazao je koliko je Bjelica bio u utakmici, ali i koliko su se Modri pribojavali Kristijana Lovrića. Naime, nakon jednog prekršaja, Lovriću se ukazivala pomoć, njegovi su igrači čekali da se pridigne i izvede taj prekid.

No, Bjelica je viknuo sucu: "Mora Lovrić van." I izišao je, izveli su njegovi taj prekid bez njega. Prijetio je Lovrić nekoliko puta Zagorcu, iz daljine, ubacivao pred gol, bile su to opasne lopte, ali nijedna nije odsjela u cilju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 15:30