Ranko Suvar / CROPIX
19. KOLO HNL-A

BJELICA NAKON 'SEDMICE' PUN OPTIMIZMA: 'POKAZALI SMO DA SMO NA DOBROM PUTU' Ivković rezigniran: 'Za momčad poput Dinama to je - nezamislivo!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. veljača 2019. 18:54

Nakon utakmice, trener Nenad Bjelica bio je zadovoljan pobjedom, i rezultatom, s brojem golova, istakao je zasluženost modre pobjede.

- Na početku polusezone uvijek je mali upitnik u kakvom stanju krećeš. Mislim da smo pokazali da smo na dobrom putu, da smo dobro pripremljeni, vjerujem da ćemo u sljedećim utakmicama samo potvrđivati ovo što smo danas pokazivali.

Oršić koji nije zabio na pripremama zabio je hat-trick, Hajrović je upissa svoje prve pogotke u HNL-u?

- Svim mojim ofenzivnim igračima jako je važno upisati se u strijelce. Ako znamo da Oršić na pripremama nije zabio, a danas u prvoj utakmici tri gola, isto tako Hajrović nije zabijao... Vrlo važno je uoči europskih utakmica da se igrači napune samopouzadnjem, da dižu formu. Raduju i Gojak, Petković... Imali smo još nekoliko prilika. Zadovoljan sam s realizacijom i sa svim napravljenim u ovoj utakmici.

Jesu li dva pogotka od Rudeša previše?

- Dobro, prvi gol je greška u dodavanju, taj pas nikad se ne odigrava, to je greška Hajrovića, njihov napadač je to jako dobro iskoristio, to je jedna nesmotrenost. Suparnik nam je praktički iz jedne šanse zabio dva gola. U svakom slučaju, na tome moramo poraditi da se takve greške ne događaju.

Ademi i njegovo rame?

- Sve je u redu s njim, više je izašao iz predostrožnosti, imao je problemčiće s trbušnim zidom pa mu treba malo više vremena da se vrati, zato smo ga zamijenili da ne bi umor bio prevelik. Ademi ima dan i pol, skoro dva dana slobodno, vjerujem da će u prvom sljedećem treningu biti na dispoziciji. Iskočilo mu je rame i vratllo se... - kazao je Bjelica.

Trener Rudeša Tomislav Ivković je utakmicu sažeo ovako...

- Teško je sad biti pametan, ali analiza je jednostavna. Dinamo je odradio vrlo dobar taktički trening, mi smo mu pomogli jer smo mu dali prostora i vremena da to napravi, ako su zamislili bolji trening od ovoga, ne može. Igrali smo poluaktivno, a uz to što ih je sve išlo, dakle akcije po boku, prva-druga, škarice, ne znam što sve ne. Prije utakmice sam rekao da ne bih htio da nam se samo jedna stvar dogodi, a to je da da se prepadnemo, a naši igrači su se toliko prepali da na zagrijavanju nisu imali ni kapi krvi u obrazima. Ja sam mjesec dana s njima i ovo sigurno nije njihova prava slika, oni imaju puno veću kvalitetu od onoga što su danas pokazali. Uz svu negativu nastojat ćemo izvući nešto dobro, a to su dva gola, dobra igra Krajinovića, solidna igra Ericka... Ali, nedostajalo nam je agresivnosti i borbenosti, a to je za momčadi kao što je Dinamo – nezamislivo.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 22:28