Foto: Ranko Suvar / CROPIX
DEBITIRALA NOVA POJAČANJA

VIDEO: NEVJEROJATNA GOLIJADA NA MAKSIMIRU, DINAMO ZABIO ČAK SEDAM GOLOVA 'FENJERAŠU' Hat-trick Oršića u samo osam minuta, Hajrović zabio škaricama

Daleko najuvjerljiviju pobjedu pod vodstvom Nenada Bjelice ostvarili su nogometaši Dinama u prvoj utakmici nastavka natjecanja u Prvoj HNL, u kojoj su na Maksimiru svladali Rudeš sa 7-2 (4-1), a s tri pogotka je strijelce vodeće momčadi prvenstva predvodio Mislav Oršić.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. veljača 2019. 14:13

DINAMO - RUDEŠ 7:2 (Hajrović 5', 9', Petković 19', Gojak 40', Oršić 56', 60', 64' / Štrkalj 22', 79')

Dinamo: Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Ademi (od 66. Atiemwen)- Hajrović (od 69. Marin), Gojak, Moro, Oršić - Petković (od 69. Andrić) Trener: Nenad Bjelica

Rudeš: Banić - Barić, Šuto, Pantalon, Rožman - Joao Erick, Pasariček (od 61. Halilović), Vuco - Štrkalj, Božić (od 81. Soldo), Mrkonjić (od 59, Krajinović). Trener: Tomislav Ivković

Sudac: Fran Jović

Baš su kao ljutiti psi, pušteni s lanca, Modri krenuli u susret s fenjerašem Rudešom, motivirani, željni nogometa.

Šteta je što i zagrebačka publika nije bila jednako željna nogometa, što je na maksimirskim tribinama bilo premalo ljudi na startu proljeća, jer bio je to Dinamo koji zaslužuje puno glasniji pljesak od ovoga koji je jučer dobio.

Istina, Rudeš je slab, Rudeš će se teško spasiti, ali Modri su grizli i kod 3:0 i kod 7:1, borili se za svaku loptu, priredili navijačima vrhunsku predstavi. I svoj treneru Nenadu Bjelici priuštili najveću pobjedu otkad je na Dinamovoj klupi. Uz još malo više koncentracije i spretnosti u završnici mogli su i izjednačiti, čak i nadmašiti najveću svoju pobjedu u HNL-u, 10:1 protiv Pazinke iz prosinca 1993.

Osim Oršića, koji je pogađao mrežu u 56., 60. i 65. minuti, strijelci za Dinamo bili su Izet Hajrović u 5. i 8. minuti, Bruno Petković u 19. minuti te Amer Gojak u 40. minuti. Oba pogotka za Rudeš postigao je Tomislav Štrkalj u 22. i 79. minuti.

Dinamo je vodeći na prvenstvenoj ljestvici sa 48 bodova, 14 više od Osijeka, Lokomotive i Rijeke, ali Osječani i Riječani imaju utakmicu manje. Na začelju ljestvice je Rudeš sa samo tri boda u 19 kola.

Već nakon osam minuta igre u prvom dvoboju u nastavku prvenstva, Dinamo je imao dva pogotka prednosti zaslugom Izeta Hajrovića. Ponajbolji igrač Dinama u prvom dijelu sezone mrežu je zatresao u 5. minuti, a u osmoj je udarcem preko glave svladao nemoćnog gostujućeg vratara Banića.

U 19. minuti već je bilo 3-0 za Bjeličinu momčad, a svoj sedmi prvenstveni pogodak postigao je Bruno Petković. Nakratko je Tomislav Štrkalj smanjio zaostatak iskoristivši Hajrovićevu pogrešku. No, prvak je na odmor otišao s tri pogotka prednosti golom Amera Gojaka u 40. minuti.

U drugom poluvremenu zablistao je Mislav Oršić, autor prvog ovosezonskog Dinamovog 'hat-tricka' u Prvoj HNL, a za to mu je trebalo samo devet minuta. Prvi put je zatresao mrežu u 56. minuti, drugi pogodak je postigao u 60. minuti, a za 7-1 je pogodio u 65. minuti.

Konačnih 7-2 postavio je Štrkalj u 79. minuti.

Dvoboj na Maksimiru pratilo je oko 2200 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Rezultati by SofaScore

DINAMO - RUDEŠ 7:2 (Hajrović 5', 9', Petković 19', Gojak 40', Oršić 56', 60', 64' / Štrkalj 22', 79')

DINAMO: Livaković; Leovac, Dilaver, Perić, Stojanović - Ademi - Oršić, Moro, Gojak, Hajrović - Petković

RUDEŠ: Banić; Rožman, Pantalon, Šuto, Barić - Vuco, Joao Erick, Pasariček - Mrkonjić, Štrkalj - Božić

----------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

85' - Prigoda za Modre! Moro je ubacio iz slobodnjaka u šesnaesterac, a u skoku je najviši Komnen Andrić čiji udarac glavom odlazi pored vratnice.

81' - I posljednja zamjena u momčadi Rudeša. Iz igre je izašao Ivan Božić, a priliku dobiva 22-godišnji Filip Soldo.

79' - GOOOL! Tomislav Štrkalj zabija još jedan pogodak na Maksimiru! Nikola Krajinović poslao je 'loptu s očima' za napadača Rudeša koji bježi Dilaveru, zaobilazi Livakovića i sjajno pogađa za svoj drugi pogodak protiv aktualnog prvaka.

75' - Glavni sudac Fran Jović prekinuo je utakmicu na četiri minute zbog zapaljenih baklji na tribini na kojoj se nalaze navijači Dinama Bad Blue Boysi.

69' - Bjelica odmah radi dvostruku zamjenu. Ušao je 18-godišnji Antonio Marin umjesto dvostrukoga strijelca Izeta Hajrovića. A druga zamjena je još jedno pojačanje u redovima Modrih, srpski napadač Komnen Andrić koji danas također debitira! Ušao je umjesto strijelca Brune Petkovića.

65' - Prvu zamjenu radi Bjelica, odlučio je da će danas debitirati Nigerijac u redovima prvaka i novo pojačanje, donedavni napadač Gorice Iyayi Believe Atiemwen. Izašao je kapetan Arijan Ademi.

64' - GOOOL! Kakva rapsodija u Maksimiru! Dugo je putovala lopta po šesnaestercu, Banić je čak i obranio Hajrovićev udarac, no lopta se odbila do Oršića koji s vrha šesnaesterca odmjerenim udarcem lijepo cilja suprotni kut i od stative pogađa mrežu za jednu od najvećih Dinamovih pobjeda u povijesti! Oršić je u samo osam minuta postigao hat-trick!

61' - Ivković radi i drugu zamjenu. Izašao je Luka Pasariček, a zamijenit će ga Dino Halilović.

60' - GOOOL! Mislav Oršić izveo je dupli pas s Petkovićem, sjurio se prema golu i varkom se oslobodio svog braniča te poentirao kroz noge Baniću za ogromnih 6:1!

59' - Prvu zamjenu radi trener Rudeša Tomislav Ivković. Iz igre je izvadio Tomislava Mrkonjića, a ušao je Nikola Krajinović.

56' - GOOOL! Gojak je lijepo prihvatio jednu loptu u šesnaestercu i glavom spustio za Oršića koji iz blizine pogađa za 5:1!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru! Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je furiozno otvorio polusezonu, već u ranoj fazi utakmice Bjeličini igrači poveli su 3:0 dvama golovima Hajrovića i jednim Petkovićevim pogotkom. Štrkalj je vratio nadu gostima u 22. minuti, no krajem prvoga dijela Gojak pogađa za velikih 4:1. U prvom poluvremenu gledali smo zanimljiv i dinamičan nogomet, iako aktualni prvak u potpunosti dominira svim segmentima igre. Male su nade da bi Rudeš mogao iznenaditi Modre u drugome dijelu.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - GOOOL! Moro je sjajno probio po desnoj strani i oslobodio se braniča Pantalona, poslao izvrsnu povratnu loptu na koju natrčava Gojak i s desetak metara zabija od prečke!

36' - Čini se da je sve u redu s kapetanom Dinama, Arijan Ademi je stisnuo zube i vratio se na teren uz pljesak zagrebačke publike.

33' - Nevolje za Bjelicu! Ademi je u jednom duelu nezgodno pao i odmah se uhvatio na rame. U pratnji liječničke službe izašao je s terena i čini se da će Bjelica morati mijenjati kapetana u ranoj fazi utakmice. Šunjić je poslan na zagrijavanje.

32' - Šansa za Rudeš! Šuto je opalio po golu s tridesetak metara, no taj udarac odlazi daleko od vrata dinamovaca.

30' - Prilika za Dinamo! Oršić i Gojak ukrali su loptu obrani Rudeša, Oršić je zatim zaprijetio i pucao s vrha šesnaesterca iako je imao i boljih rješenja, a Banić bez većih poteškoća brani taj pokušaj.

22' - GOOOL! Hajrović je pod pritiskom poslao krivo dodavanje prema Dinamovoj obrani, Štrkalj je taj pas presjekao, sjurio se prema golu Modrih i poentirao pored nemoćnog Livakovića! Smanjenje vodstva u Maksimiru!

19' - GOOOL! Stojanović je prošao po desnoj strani i lijepo ubacio u peterac gdje se našao Bruno Petković i uklizavanjem ugurao loptu u mrežu za velikih 3:0 već u 19. minuti utakmice!

17' - Što je sada promašio Petković! Mato Šuto je vraćao loptu svom vrataru, Petković je 'nanjušio' kuda bi ta lopta mogla ići, došao je u priliku za udarac i u situaciji 'jedan na jedan' pucao po golu, ali Banić brani njegov pokušaj!

15' - Kakva prigoda za Modre! Hajrović je izveo slobodnjak s desne strane i sjajno pronašao Perića koji puca glavom s desetak metara, no udarac je odsjeo na gredi!

9' - GOOOL! Petković je prošao po lijevoj strani i pronašao Oršića, Dinamov veznjak ubacuje s lijeve strane i pronalazi Gojaka u šesnaestercu koji puca po golu, ali njegov udarac završava u bloku, od bloka se odbija do Hajrovića koji atraktivnim škaricama pogađa za 2:0! Kakav početak polusezone za Hajrovića!

5' - GOOOL! Leovac je pobjegao obrani Rudeša i ubacio s lijeve strane, Petković je bio na tom ubačaju, no nije uspio zahvatiti loptu koja dolazi do Hajrovića, a on je zakucava u mrežu i zabija svoj prvi gol za Dinamo u HNL-u!

1' - Počela je utakmica u Maksimiru!

----------------------------------------------------------------

14.55: Igrači su istrčali na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba. Sve je spremno za početak!

14.00: Stigli su sastavi! Sve je otprilike prema najavama izuzev Dinamove obrane u kojoj se umjesto očekivanog Theophilea-Catherinea (izostao zbog obiteljskih razloga) našao mladi Dino Perić.

Linker
07. svibanj 2024 02:36