Drago Sopta/Cropix
MLADA NADA

Cijela svita skauta na derbiju u Zagrebu, Pavlović je bio glavna meta stranih klubova

Zbog njega jučer izaslanike u Kranjčevićevu poslali Bayern, Werder i ruski Zenit. Njemački klubovi Werder i Stuttgart spominjali su se i prije, ali Bayern i Zenit su novi na listi
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. travanj 2011. 14:00

Zagrebov direktor Vincenzo Cavaliere bio je glavni lik uoči gradskog derbija s Dinamom. U petak je objavio datum potpisivanja ugovora o suradnji Zagreba s milanskim velikanom Interom (10. svibnja), a na dan utakmice bavio se dočecima brojnih agenata i predstavnika klubova, koji su se najavili za derbi u Kranjčevićevoj. S najvećom pozornošću očekivao se glas o dolasku izaslanika Valencije, koji bi snimao dinamovca Sammira, ali Španjolci se nisu službeno oglasili. Ili su odlučili doći u tajnosti, ili su odustali saznavši za Brazilčeve probleme s ozljedom. Naravno to ne znači i da Valencia odustaje od pomisli da ovoga ljeta zaista i kupi Dinamovog kreatora igre za kojeg je Zdravko Mamić izvjesio paprenu cijenu od najmanje 10 milijuna eura.

Umjesto Sammira ulogu glavne mete preuzeo je pomalo iznenađujuće mladi Zagrebov stoper Mateo Pavlović, inače sin trenera Luke. Zbog njega jučer izaslanike u Kranjčevićevu poslali Bayern, Werder i ruski Zenit. Njemački klubovi Werder i Stuttgart spominjali su se i prije, ali Bayern i Zenit su novi na listi. Dolazak predstavnika ruskog kluba opet je inicirao Cavaliere, koji je prijatelj s trenerom Lucianom Spallettijem i nije nemoguće da nasljednika Ivice Križanca Zenit ponovno pronađe u Hrvatskoj.

Stjepan Tomas pojavio se jučer u Kranjčevićevoj kao vanjski suradnik ruskog Rubina iz Kazana, a Davor Jozić predstavljao je Cesenu. Stigli su i predstavnici Fiorentine, Benfice, Udinesea, Bordeauxa, Galatasaraya, Parisa SG, sigurno i neki koji se nisu željeli eksponirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:03