Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
ZASLUŽENA POBJEDA MODRIH

DINAMO TROBODOM APSOLVIRAO TEŠKO GOSTOVANJE 'Igrači su napokon prihvatili moju retoriku!'

Dinamo se iz Vinkovaca vraća s prvim gostujućim bodovima ove sezone. Ozbiljan pristup i ulazak u utakmicu manifestirao se pobjedom u kojoj nije bilo grama stresa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 10:58

Pogodak Soudanija i autogol Vitaića u prvome poluvremenu rutinski su otvorili put do pobjede na stadionu pored Bosuta.

- Imali smo dobar ritam. Uz Roga, Kneževića i Ćorića radili smo kombinatoriku, dali dva gola i rezultat je realan. Čestitam domaćinu, ali zaslužili smo pobjedu. Imali smo dvije stopostotne prilike, ali zadovoljniji sam nego na utakmici sa Slaven Belupom. Trebamo igrati uvijek ovako. Igrači su prihvatili moju retoriku da hrvatsku ligu treba poštivati kao europske utakmice jer ako se opustimo neki klubovi nas zaista mogu iznenaditi. Nisam htio da se to dogodi ovdje, odigrali smo na nivou Dinama i otvorili smo se s dobrom atmosferom prema utakmici u Splitu - rekao je Kranjčar nakon utakmice u kojoj su domaćini visoko napali Dinamo.

Bili su izuzetno agresivni, s prekršajima na rubu kartona. Desetak minuta trebalo je Dinamu da uđe u utakmicu, a onda je to postao jednosmjerni dvoboj. Da će ovo biti jednostavna priča pored Bosuta najavio je Sigali pokušajem glavom. Malo kasnije Ante Ćorić je pokušao pucati, a nakon blokiranog udarca odlučio se podvaliti loptu za Soudanija, koji je odmjerenim udarcem doveo Dinamo u vodstvo.

Prvi iole ozbiljniji pokušaj Cibalije dogodio se nakon pola sata, kada je Baša testirao spremnost Eduarda, a najbliži izjednačenju domaćini su bili nakon što je Tomašević potegao “iz koraka”. U finišu prvog dijela Dinamo je ostao bez Sose. Ništa ozbiljno, ali Cico nije htio riskirati. I taman kada se mislilo da će obje momčadi na odmor s tih 1-0, Rog je uputio centaršut koji je Vitaić pretvorio u autogol.

U nastavku je Dinamo rutinirano otišao do tri boda. Imali su nekoliko vrlo dobrih prilika za povećanje vodstva, a i domaćini su znali zaprijetiti Eduardu. Prvo je morao zaustaviti dalekometni pokušaj Baše, a potom i odličan udarac Zgrablića koji je pucao glavom nakon kornera. Dinamo u srijedu gostuje na Poljudu kod Hajduka u dvoboju 2. kola, koji je bio odgođen zbog europskih obaveza.

CIBALIA - DINAMO 0:2 (Soudani 18', Vitaić 41-ag)

CIBALIA: Matković, Crnčević, Jerbić, Zgrablić, Žderić, Tomašević (od 82. Pervan), Mijoković (od 56. Dabro), Mišić (od 89. Prskalo), Vitaić, Ugrina, Baša

DINAMO: Eduardo, Sosa (od 44. Soldo), Benković, Sigali, Stojanović, Jonas, Knežević, Rog, Ćorić (od 75. Fernandes), Soudani, Hodžić (od 61. Henriquez)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:13