Zagreb, 140220.
Malonogometna utakmica Prve HMNL, Futsal Dinamo i Alumnus Sesvete u Domu sportova.
Na fotografiji: BBB-i.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX CROPIX

DINAMOV DAN U METROPOLI

FOTO: DVOJKA SE TRESLA OD BUKE NAVIJAČA, SVEČANO I U SAMOM CENTRU ZAGREBA: Plavo Valentinovo obilježeno na spektakularan način na dvije lokacije

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 14.02.2020. u 20:40

 • Na Valentinovo 2020., u Dvorani 2 Doma sportova, na prvenstvenoj utakmici 12. kola 1. MNHL između Futsal Dinama i Alumnus Sesveta, navijači Futsal Dinama proslavili su 20 godina od povratka imena Dinama i završetka devetogodišnje borbe za vraćanje Dinamova identiteta. Prije spomenute utakmice u hodniku Dvojke prikazan je i dokumentarni film o povratku Dinamova imena...

  Prvenstvena utakmica između Futsal Dinama i Alumnusa samo je početak navijačke proslave jubileja, koji se nastavlja u subotu u Vukovaru prijateljskom humanitarnom utakmicom u kojem će Futsal Dinamo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Vukovara 91, kluba protiv kojeg je GNK Dinamo 19. veljače 2000. odigrao prvu utakmicu nakon povratka imena, a Plavo Valentinovo za navijače Dinama završit će u nedjelju, nakon utakmice Osijek - Dinamo u sklopu 22. kola 1.HNL.

   

  Inače, na utakmici Futsal Dinama, koja je još jednom bila svojevrsni spektakl, prisustvovalo je preko 1.500 gledatelja koji su tijekom cijele utakmice uzvikivali “Dinamo Zagreb”, potpomognuti s bubnjevima i zastavama. Jasno, tražila se i pobjeda Futsal Dinama.

  U međuvremenu, Dinamo je za svoje navijače organizirao prigodno druženje s prvotimcima i bivšim igračima kluba povodom obilježavanja 20 godina od povratka imena Dinamo. Pred Fan shopom u Jurišićevoj okupilo se mnogo navijača koji su se fotografirali i skupljali autograme od Petkovića, Oršića, Majera i Marina, te klupskih velikana Tomislava Butine, Damira Krznara, Tomislava Rukavine... Bivši igrači kluba evocirali su uspomene na 2000. godinu i povratak imena Dinamo, mnogi mladi navijači su bili jako zainteresirani za tu temu. Usput je i promovirana nova kolekcija odjeća posvećena obljetnici vraćanja imena kluba.

   

  Iz drugih medija