Ronald Gorsic / CROPIX
OTVARANJE 7. KOLA PRVE HNL

FOTO: TOTALNI POTOP SLAVEN BELUPA U KRANJČEVIĆEVOJ Lokomotiva do vrha napunila mrežu nemoćnih Koprivničana, gledatelji vidjeli čak sedam golova

U prvoj utakmici 7. kola Prve HNL Lokomotiva je svladala Slaven Belupo s uvjerljivih 6-1 (2-0).
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 21:32

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 6:1 (Tolić 17', Kastrati 20', 50', Cokaj 47', Drožđek 61', Petrak 80'/Krstanović 56'-11m)

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Kolinger, Datković, Mersinaj - Petrak, Assane (od 42' Cokaj) - Kastrati, Tolić (od 74' Arežina), Drožđek - Budimir (od 82' Majić)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Iharoš, Nowak, Zirdum, Goda - Puclin, Paracki, Glavičić- Bačelić-Grgić (od 75' Mladen) - Krstanović (od 63' Alidema), Ejupi (od 46' Lima)

Nakon nekoliko početnih razočarenja Lokomotiva se polako ali sigurno na impresivan način vratila na pobjednički kolosijek. Poslije pobjede na gostovanju kod Intera u Zaprešiću, Lokosi su sinoć u Kranjčevićevoj, nakon briljantne predstave deklasirali i do vrha napunili mrežu Slaven Belupa.

U očekivanju dolaska Sammira zagrebačka družina potvrdila je da u njoj ima i te kako talenta, a najveći od njih, nezaustavlji Lirim Kastrati, bio je blago rečeno nazaustavljiv za sporu i propusnu obranu Koprivničana. Kastrati je sinoć kroz obranu Slavena prolazio poput Messija, a osim spomenutog junaka dvoboja svakako treba apsotrofirati i odličnu predstavu ofanzivnog veznjaka Marka Tolića. Tolić je prošlu sezonu blistavo odradi na posudbi u drugoligašu iz Sesveta, a upravo je Tolić pogotkom u 17. minuti naznačio u kojem će smjeru ići sinoćnji dvoboj. Bio je to prvijenac u dresu Lokosa. Nakon toga sve je bilo u znaku spomenutog Kastratija, koji je prvi put poentirao u 20. minuti.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopće bilo, otklonio je Cokaj, pogotkom na samom početku nastavka. Za svoj, također, prvi pogodak u dresu momčadi s Kajzerice. grogiranog gosta iz Koprivnice dotukao je prodorima i golovima Kastrati koji je mogao postići još koji pogodak više, ali se odlučio biti nesebičan pa se i Drožđek upisao u listu strijelaca.

Trener domaćina Goran Tomić može biti i više nego zadovoljan igrom svojim igrača, a s obzirom u kakvu je trentuno forma lokomotive društvo s Kajzerice može barem malo žaliti što slijedi reprezentativna stanka. No na nju će Kastrati i suigrači otići u pobjedničkom raspoloženju.

Trener gostiju Ivica Sertić prije dvoboja u Zagrebu najavio je pohod na pobjede svoje momčadi. No, umjesto planirana tri boda Koprivničanci su doživjeli potpuni potom i katastrofu teških razmjera. Jedino vrijedi istaknuti kada su gosti u pitanju legendu i ikonu HNL-a Ivana Krstanovića koji je ponovno poentirao, ovoga puta s 11 metara protiv svoje bivše momčadi. Krstanović usprkos godinama pokazuje vječne realizatorske sposobnosti, ali i on je sinoć bio u potpunoj sjeni Livima Katratija koji je pružio predstavu o kojoj će se još dugo pričati i prepričavati. Dragulj Lokomotive imao je u prošloj sezoni dosta oscilacija no protiv Slaven Belupa podsjeti je na blistavu premijeru ud resu Lokomotive protiv Dinama na Maksimiru. Sinoć je Kastrati u odnosu na spomenuti dvoboj bio za nijansu, možda, čak i bolji. A šest pogodaka u mreži gostiju samo su logična posljedica blistave izvedbe Tomićevih izabranika.

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 6:1 (Tolić 17', Kastrati 20', 50', Cokaj 47', Drožđek 61', Petrak 80'/Krstanović 56'-11m)

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Kolinger, Datković, Mersinaj - Petrak, Assane (od 42' Cokaj) - Kastrati, Tolić (od 74' Arežina), Drožđek - Budimir (od 82' Majić)

SLAVEN BELUPO: Filipović - Iharoš, Nowak, Zirdum, Goda - Puclin, Paracki, Glavičić- Bačelić-Grgić (od 75' Mladen) - Krstanović (od 63' Alidema), Ejupi (od 46' Lima)

------------------------

KRAJ: Sedam pogodaka vidjeli smo večeras u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je protiv Slaven Belupa upisala jednu od svojih najuvjerljivih pobjeda u HNL-u.

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

82' Posljednja promjena na utakmici. Izlazi Mario Budimir, a treći "novak" kod Lokomotive je Josip Majić.

80' GOOOOOL! Pola tuceta je u mreži Slaven Belupa. Za 6:1 zabio je Oliver Petrak.

75' Posljednja promjena u gostujućim redovima. Mihael Mladen zamijenit će Stipu Bačelića-Grgića.

74' Kod Lokomotive u igru ulazi Arežina umjesto Tolića.

69' Žuti karton za Denisa Kolingera, kapetana Lokomotive.

63' Izmjena u sastavu Slaven Belupa. Izlazi Krstanović, umjesto njega ulazi Alidema.

61' GOOOOL! Ne staju strijelci večeras! Na asistenciju Kastratija, koji je sjajno uposlen od Budimira poentirao je Drožđek.

58' Krstanović je sada zbog jednog prekršaja zaradio žuti karton.

56' GOOOL! Za 4:1 pogodak je postigao Ivan Krstanović. Kao po običaju, nije griješio s bijele točke.

55' Jedanaesterac za Slaven! Srušen je Lima, Kolinger je napravio prekršaj. Sudac Dario Bel ni trenutka nije dvojio i pokazao na bijelu točku.

50' GOOOOL! Još jednom - Lirim Kastrati! Krasan pogodak nakon prodora, lijevom nogom neobranjivo za Filipovića. Bit će ovo grozna večer za Farmaceute.

48' Još jednom je Lokomotiva bila blizu... Ovoga puta Drožđek gađa pored vratnice.

47' GOOOOL! Povećanje vodstva Lokosa. Sjajan zgoditak postigao je Cokaj. Sjajno je potegnuo s ruba kaznenog prostora za njegov prvi pogodak u dresu zagrebačke momčadi.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme utkamice. Prva izmjena u sastavu Slaven Belupa, umjesto Ejupija ušao je Lima.

POLUVRIJEME: Vodi Lokomotiva s 2:0, ima prednost i bolju igru.

43' Nova velika prilika za Lokomotivu! Sam je pred Filipovića istrčao Kastrati, ali vratar gostiju uspio je obraniti njegov prizeman pokušaj.

42' Mora mijenjati Goran Tomić. Ozljedio se Assane, umjesto njega ulazi Cokaj.

35' Prvi put je žuti karton zaradio netko od gostiju, to je David Puclin. Neće on moći nastupiti u sljedećem kolu zbog suspenzije.

33' Greda! Glavčić je iz slobodnjaka dobro naciljao, ali okvir gola spašava Lokose!

32' Evo odmah i treće, Petrak je igrao rukom, bit će slobodan udarac za Slaven Belupo iz nezgodne pozicije.

31' Žuti karton za Kastratija, druga javna opomena za domaće.

27' Kakva prilika za Lokomotivu! Stigla je lopta do Budimira od strane Kastratija u sredinu, Budimir je spustio za Tolića koji gađa preko vrata.

23' Prva javna opomena za domaće. Assane je požutio.

20' GOOOOL! Još jednom Lokomotiva! Datković ubacuje s lijeve strane, a Kastrati sjajno reagira iz voleja za 2:0! Pravi "blitzkrieg" domaćih.

17' GOOOOL! Lokomotiva je povela! Drožđek je sjajno odigrao dupli pas s Budimirom, a onda s lijeve strane fenomenalno uposlio Tolića kojem nije bilo teško zabiti za vodstvo domaćih.

11' Prvi udarac prema vratima Slaven Belupa. Krstanović je sjajno ubacio s desne strane za Budimira, lopta upućena glavom odlazi pored gola.

10' Gosti u uvodu utakmice imaju blagu terensku inicijativu, ali još uvijek nema izglednijih prilika.

5' I jedni i drugi večeras imaju problema s izostancima. Kod Lokomotive nema Markovića i Uzunija zbog kartona, dok za Farmaceute iz istog razloga ne može nastupiti Delić. Također, momčad Ivice Sertića oslabljena je za ozlijeđene Božića i Radivojevića.

20:00 Utakmica u Kranjčevićevoj je počela.

19:30 Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Za domaćine će umjesto Arežine startati Tolić, dok je trener Slaven Belupa na teren odlučio izvesti Iharoša, Nowaka i Bačelića-Grgića u odnosu na trojac Karamarko - Međimorec - Lulić, kojeg smo najavili u početnoj jedanaestorki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 01:41