Patrik Kolarić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NIJE ZADOVOLJAN ODLUKOM

Trener Belupa ogorčen na suca: ‘Nisu nam dali čisti penal! Da se to dogodilo Hajduku, sudili bi ga‘

Ivan Radeljić smatra da je njegova momčad oštećena u 0:1 porazu od Bijelih
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. travanj 2024. 22:06

Hajduk je 1:0 pobjedom u Koprivnici napokon izašao iz crne rupe. Nakon pet zaredanih poraza, četiri u prvenstvu i jednog u domaćem Kupu, Bijeli su pogotkom Aleksandra Trajkovskog upisali tri boda u 31. kolu SuperSport HNL-a.

Ivan Radeljić, trener Slavena Belupa, ovako je komentirao utakmicu:

- Čestitke Hajduku na pobjedi koja po meni nije zaslužena. Mislim da smo mi igrom zaslužili više, imali smo dosta prilika, imao je i Hajduk neke svoje situacije, ali oni su kvalitetna ekipa i teško ih je ostaviti baš bez ičega. Mislim da je Belupo bio dosta energičan, posebno u drugom poluvremenu. Imali smo dosta situacija za postići pogodak, danas jednostavno nije išlo,. Dečki su željeli, dali su sve od sebe, imali i gredu i vratnicu, drugi put će nam se možda negdje vratiti - rekao je Radeljić.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Prokomentirao je i suđenje, odnosno dvojbenu situaciju s Filipom Uremovićem u glavnoj ulozi. U 67. minuti stoper Hajduka možda je igrao rukom, domaćini su tražili kazneni udarac.

- Po meni čisti kazneni udarac. Opet imaju neko svoje tumačenje, je ruka, nije ruka, je tijelo, nije tijelo. Pa jednom bi više trebalo to možda raščistiti. Lopta ide u gol, ako ju je dirao rukom, po meni je to jedanaesterac koji nije sviran za nas. Ne mogu se oteti dojmu da bi na drugoj strani to bio penal, to je moje najiskrenije mišljenje - jasno je poručio Radeljić.

Trener Hajduka Jure Ivanković je kazao:

- Jako bitna pobjeda za nas i da smo prekinuli taj negativan niz u kojeg smo upali. Mislim da smo utakmicu otvorili vrlo dobro, odlično čak u pojedinim trenucima. Stvarali smo šanse, poveli na vrijeme, sve kontrolirali, trebali otići i na dva razlike u tom prvom dijelu – kazao je Ivanković.

image

Jure Ivanković

ANTE CIZMIC Cropix

Dodao je kako je u nastavku bilo dosta kaosa na terenu.

- Dosta tranzicija koje smo mi prouzročili nekim individualnim greškama i lošim odlukama u zadnjoj trećini. Nismo završavali akcije, tražili smo nepotrebno neka komplicirana rješenja. U nekoliko prekida smo opasno živjeli u zadnjih dvadesetak minuta, ali najvažnije je da smo zabilježili pobjedu i prekinuli taj negativan niz.

Sad se ipak lakše diše.

- Dečkima nije bilo lako čitav ovaj period, ali su danas u većem dijelu utakmice pokazali da mogu igrati na razini na kojoj se to od njih očekuje i nadam se da će ovo biti početak jedne pozitivne serije, da u svjetlijem tonu završimo ovu sezonu. Sad ćemo prvo odmoriti jedan dan i onda se pripremiti za Rudeš. Moramo biti ponizni, raditi i pripremati se za tu utakmicu – zaključio je Ivanković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 08:27