CROPIX
PRVA HNL

FOTO: VARAŽDIN I LOKOMOTIVA BEZ POBJENIKA! DOMAĆIN POVEO, UZUNI ZABIO ZA BOD Navijače posebno iznervirao jedan potez suca Pejina

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 23:33

Više od 2000 gledatelja došlo je u ugodno ljetno predvečerje podržati nogometaše Varaždina u nastojanju da ostvare prvu pobjedu u ovom prvenstvu. S druge strane gosti su došli puni optimizma i najavili pohod na sva tri boda. Svoje su nade oba tabora gradila na dobrim rezultatima i igri u prethodnom kolu.

Obojica trenera izvela su postave s manjim preinakama. Kod domaćina je krenuo Glavica umjesto neoporavljenog Jerteca, a Tomić je na klupi ostavio Uzunova i Budimira. Prvo uzbuđenje već u 4. minuti, kada je Grbić obranio udarac Težaka za prvi korner, nakon kojeg je Stolnik ubacio na drugu stativu za Adžića i njegov prvi pokušaj. Igralo se brzo i dinamično, a u 6. minuti i gosti imaju prvi korner. U 14. minuti još jedan korner za Lokomotivu iz kojeg dolazi prilika za protunapad, koju domaćin nije iskoristio. Tek u 17. minuti Drožđek prvi put prijeti Nevistiću, a uzvraća na drugoj strani Posavec.

Zatišje pred buru

Kako se bližilo poluvrijeme, igra je bila sve ravnopravnija i pozicijska, ali bilo je to samo zatišje pred buru. Ona je došlo u 43. minuti, kada je domaćin poveo efektnim pogotkom iskusnog Glavice. Naravno da su domaćini s osmijehom krenuli u svlačionicu, jer prednost je bila zaslužena, a igra ohrabrujuća.

U drugo poluvrijeme Tomić je odmah otvorio izmjenom Uzunija za Cokaja, što je potpuno očekivan potez, koji je naznačio da će gosti krenuti odlučnije i po poravnanje.

To se jasno primijetilo već od prvih akcija u nastavku pa je u 49. minuti Kastrati izveo sjajan prodor s desne strane, ali rasplet pred domaćim vratima bio je u korist Nevistića. Iz inicijative Lokomotive došlo je poravnanje koje je inicirao dvojac Kastrati - Uzuni. Potonji je nadskočio domaću obranu i sa šest metara glavom smjestio loptu u domaću mrežu. Nakon toga domaći trener Perković odlučuje se na zamjene, pa tako umjesto Glavice na travnjak dolazi Bajandouh.

U tim minutama i Varaždin konačno dolazi do daha i na travnjaku gledamo potpuno ravnopravnu igru u kojoj se nižu akcije s obje strane. Tako u 68. minuti Benko ubacuje, a glavom pokušava Stolnik. Uskoro Perković šalje na teren i kapetana Jerteca za novo pojačanje sredine terena i Varaždin potpuno ravnopravno ulazi u završnicu.

Kako se bližila završnica, čuli smo sve češće i sve jače zvižduke na račun suca Pejina, jer publika se nije mogla pomiriti s nekim njegovim odlukama, a ponajviše s odlukom da Kolingerovo povlačenje Jerteca u kaznenom prostoru ne okarakterizira kaznenim udarcem za Varaždince, premda je dojam svih na stadionu da bi takva odluka bila jedina ispravna.

Linker
26. travanj 2024 15:08