CROPIX
RNK SPLIT

Goran Sablić novi trener

Ipak, ostaje činjenica da se Zoran Vulić povukao s klupe "crvenih" baš iznenada. Nitko nije mogao pretpostaviti da će se iskusni trener, reklo bi se preko noći, odlučiti na odlazak, što ipak nije šokiralo gazde kluba Slavena i Jozu Žužulu.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 01. listopad 2015. 15:44

Lako su u taboru Splita riješili problem trenera, brzo su instalirali Gorana Sablića, koji je u posljednje vrijeme vrlo uspješno vodio kadete "crvenih". Slaven i Jozo Žužul su još prije mjesec dana, u vrijeme kad se birao izbornik hrvatske reprezentacije, glasno najavili:

- Za nas bi bila izuzetna čast da Zoran Vulić preuzme reprezentaciju…

A potiho su sve isplanirali: Sablić će biti novi trener.

Ipak, ostaje činjenica da se Zoran Vulić povukao s klupe "crvenih" baš iznenada. Nitko nije mogao pretpostaviti da će se iskusni trener, reklo bi se preko noći, odlučiti na odlazak, što ipak nije šokiralo gazde kluba Slavena i Jozu Žužulu. Oni su imali spremno rješenje. Ispada da je rastanak Žužula s Vulićem bio prijateljski, barem je takva seansa priređena za javnost…

Vulić je dao svoje objašnjenje kako se osjetio zasićenim. Navodno se "posljednjih mjesec i mnogo toga nakupilo u meni", ali nije ponudio konkretne razloga napuštanja prvoligaša.

- Bit ću najveći navijač Splita - naglasio je Vulić, moglo bi se dodati, uz Hajduk.

Vulić stvarno može biti ponosan na svoj drugi mandat, iznad svega na plasman u finale Kupa u kojem je Dinamo kroz ušicu jedanaesteraca osvojio trofej. Vulić je inače imao ugovor sa Splitom čak do 2019., navodno i veliku plaću za hrvatske prilike (100.000 eura godišnje), ali je ipak raskinuo ugovor. Sad se pretpostavlja da Vulić ima neke druge planove i ponude, na primjer signale iz Nantesa za kojeg je vrlo uspješno igrao, a u torbi mu je konkretna mogućnost preuzimanja moldavskog Šerifa.

Sablić je već jednom, tada privremeno, uskočio na klupu kad je prije dvije sezone Vulić otišao.

- Možete slobodno napisati da će momčad voditi beskonačno dugo - kazao je predsjednik Nadzornog odbora Jozo Žužul.

Sablić je odmah u srijedu poveo prvi trening "crvenih", ali će njegovo predstavljanje biti u petak. Navodno su braća Žužul službeno odsutni… Zanimljivo je da je Vulić svojevremeno nudio Sabliću ulogu jednog od pomoćnika, što je on odbio s objašnjenjem da je "posvećen radu s mladima"

Linker
25. travanj 2024 11:36