Jakov Prkic / CROPIX
USUSRET INTERU

HAJDUK NASTAVLJA BITKU ZA EUROPU, A SINIŠA OREŠČANIN MUKU MUČI S IZOSTANCIMA 'Ovaj će mjesec biti stresan. Hajduk je navikao biti lovina, a ne lovac'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 03. svibanj 2019. 14:05

Dvobojem protiv zaprešićkog Intera u Poljudu (subota, 16.30) nogometaši Hajduka nastavljaju neizvjesnu utrku za mjesto u Europi. Neugodnim porazom u Velikoj Gorici prošlog vikenda protiv jednog od izravnih konkurenata „bili“ su malo zapeli, neočekivano posustali, no u preostalih pet kola dovoljno je vremena da stvari legnu na svoje mjesto, prenosi Slobodna Dalmacija.

Hajdukov trener Siniša Oreščanin nije se na konferenciji za medije htio previše vraćati na poraz od Gorice (3:0).

- Analizu ostavljamo za svlačionicu i momčad. Nismo šizili i nije tragedija, idemo dalje svojim putem. Sigurno ćemo izvući pouke iz te utakmice. To je bila prva koja nije bila dobra i prva u kojoj obrana nije štimala. Na to se naslonio jako dobar dan njihovih pojedinaca.

Kako je momčad reagirala ovaj tjedan?

- Do sada je bilo OK, ali najvažnija je reakcija na terenu. Važno je da glava nikome nije potonula. Reakcija će mi biti pokazatelj možemo li se osvijestiti i ujediniti kako bismo završili polusezonu kako želimo.

Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: trener Sinisa Orescanin.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
Oreščanin

Kakav Inter očekujete?

- Inter je nepredvidljiva momčad sa solidnim kadrom. Njegov je trener iskusan i dobro rotira (op.a. Samir Toplak). Uglavnom nemaju problema oko ostanka u ligi. Možda i ponajbolje utakmice igrali su protiv klubova iz gornjeg doma lige. Bit će zanimljivo.

Inter je protivnik po mjeri, dugo nije slavio u Poljudu (tri godine)?

- Uvijek se izvlače te statistike i tradicije, ali one su tu da se ruše. Inter dolazi sa svojim planom i ima zanimljive igrače. Žele se nadigravati, a mi to volimo. Međutim, ne mogu nam izaći na otvoren teren i ostaviti puno prostora. To protiv nas nitko ne radi. Toplak je dovoljno iskusan da to zna.

U ovom susretu Oreščaninu nedostaju kartonirani kapetan Domagoj Bradarić i drugi strijelac momčadi Jairo koji je ove sezone postigao 11 golova, ali nisu jedini.

- Gyurcso ima problema s ozljedom i neće biti u konkurenciji, kao i Lopez kojega ćemo poštedjeti zbog problema s koljenom. Želimo ga sačuvati za završnicu sezone.

Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: Adam Gyurcso, Danijel Loncar.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
Gyurcso

Razmišljate li o promjenama u obrani nakon loše izvedbe protiv Gorice?

- Ne. Jedna utakmica ne može promijeniti proljeće koje ima pozitivan kontekst.

Odradili ste i „team building“ nakon Gorice?

- Ideja je postojala već par tjedana i nije vezana za poraz nego nam je tako bilo najzgodnije. Bilo je OK, kako smo i zamislili, malo smo se opustili.

Do kraja sezone Hajduk ima četiri „papirnato“ lakše utakmice (Inter, Slaven Belupo, Rudeš i Istra 1961) i baš bi te četiri pobjede trebale biti dovoljne za Europu.

- Najgore je kad imaš unaprijed uknjižene bodove. Ovaj će mjesec biti stresan. Hajduk je navikao biti lovina, a ne lovac, i ovaj će mjesec meni kao treneru biti dobar pokazatelj po pitanju kadra – zaključio je Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:41