Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
'POGURALI' BIJELE

HAJDUKOV SAVJETNIK MARIO STANIĆ OGLASIO SE NA TEMU DANA 'Ja sam za VAR i protiv njega!' Evo kako objašnjava svoje stajalište...

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. veljača 2020. 21:03

Nije VAR presudio, nego bolja igra Hajduka, pa ipak utakmica premijera s VAR-om u Varaždinu za Hajduk će ostat upamćena po tri penala za splitsku momčad, ali i poništenim golom Splićana.

Hajduk je bio bolji. VAR je na kraju pripomogao da pobjeda bude zaokružena.

Pričalo se stoga najviše o VAR-u, Mario Stanić, savjetnik Marina Brbića za struku, komentirao je:

- Ja sam za VAR i protiv VAR-a!

Vrlo precizno, nasmijali smo se. Kako to, Staniću?

Ma, bit uvijek jako puno polemike, ja iz neke svoje šire slike gledam kako je nogomet u Hrvatskoj spor, a kad je tako onda sam protiv VAR-a jer on još više usporava utakmice. Međutim, mnoge će se situacije očistiti. Mnoge i neće i bit će puno sive zone. Ne može se zanemariti ni ljudski faktor. Profitirat će mediji, televizije, radija, društvene mreže.

- Načelno sam protiv VAR-a jer ubija emociju. Puno toga se odvija u sporom ritmu, pa svi čekamo. Ali, da ne bude zabune, za to sam da se sporne situacije očiste i zato dajmo šansu VAR-u pa ćemo vidjeti. Ne možemo preko jedne utakmice gledati. Za tri godine ćemo povući paralelu.

Ajde, pričekat ćemo do te paralele, nego kakav je bio Hajduk, savjetniče predsjednika Brbića?

- Morate se prilagodit protivniku i terenu, kad je to nužno. Ovaj put je bilo nužno – rekao je Stanić.

- Vrlo nezahvalan teren u Varaždinu. Težak za igru. Nismo naivni da bismo taj faktor zanemarili. Bilo je zato preskakanja igre, ali i jako puno pogrešnih dodavanja. Ono što me veseli je da smo nakon promašenog zicera, promašenog penala i poništenog gola pronašli daljnju snagu i nismo klonuli duhom, nego smo nastavili raditi i na kraju pobijedili. Zasluženo pobijedili – smatra Stanić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:26