Cropix
TEŠKE RIJEČI NA SKUPŠTINI

‘Oni u HNS-u Hajduk ne doživljavaju, jer im nismo potrebni. Što je previše, zaista je previše‘

‘Nećemo se gurati, ali nećemo nikome dozvoliti da nas opstruira‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 19:53

Tema odnosa Hajduka i HNS-a na današnjoj Skupštini Bijelih otvorena je "slajdom" na kojem je pisalo 1 %.

- Može svatko tumačiti kako hoće, ali najbolje je pojasniti da je to naknada od 1 % što je izglasao HNS. Postoji solidarna naknada od 5 %, ali oni su izglasali 1 %. Mogli su dati i od svojih nagrada, ali da imamo Udrugu, onda bismo drukčije razgovarali. Neki su rekli da će tužiti HNS, ali osim Slavena Belupa i Hajduka nitko se ne smije žaliti. Oni u HNS-u Hajduk ne doživljavaju, jer nismo im potrebni. Mi smo u 2022. platili 244.000, a u 428.000 eura kazni. Nije da nismo uvijek zaslužili, ali što je previše, zaista je previše. Hajduk je potreban Ligi, ali očito nije potreban HNS-u. Nećemo se gurati, ali nećemo nikome dozvoliti da nas opstruira. Mi se bavimo sami sa sobom i to nas je dovelo ovdje gdje jesmo. Međutim, za stvaranje moćnog Hajduka treba nam sportski uspjeh. Ako na tom putu vidimo opstrukciju, znat ćemo se postaviti i odgovoriti.

O Udruzi prvoligaša, Jakobušić je dodao:

- Kada se skupi još pet klubova, Hajduk je šesti. Mi se ponašamo puno jače i Hajduk može bez Udruge. Cijela HNL ne može bez Udruge, pa to i nas koči. Ali, ako ne žele Udrugu, onda su valjda zadovoljni sa statusom. Ne može nitko govoriti o našem proizvodu nego mi sami klubovi. Hajdukov stav je jasan, ako budu "za", bit ćemo proaktivni, ako ne, mi smo fokusirani na sebe - rekao je Jakobušić.

Navijači su velika snaga Hajduka, jer na Poljudu je ove godine bilo 377.134 gledatelja od kojih je jesenas njih 19.718 imalo status pretplatnika.

- Nismo došli do 112.000 članova za 112. godišnjicu, jer nismo igrali Europu ni osvojili prvenstvo, a imali smo potencijal.

Liga prvaka na Poljudu i čestitke Gizdiću

Predsjednik je optimistički najavio jedan veliki rezultat.

- Nemojte se iznenaditi ako sljedeće godine budu igrali Ligu prvaka na Poljudu - kazao je Jakobušić.

Ali, nije riječ o prvoj momčadi, već o ŽNK Hajduk.

Klupski kroničar Jurica Gizdić dobitnik je nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora u kategoriji izdavaštva.

- Čestitamo našem Jurici Gizdiću na novoj knjizi o Hajduku i nagradi Hrvatskog olimpijskog odbora. Jure, ti si ponos Hajduka - kazao je predsjednik Skupštine, Vinko Radovani.

Svaki dan od 19.11 Hajdučke vijesti

Od 113. rođendana kluba kreću vijesti Hajduka. Na HDTV svaki dan od ponedjeljka do petka prikazivat će se vijesti iz Hajduka s početkom u 19.11 sati. U tijeku su i pregovori s MAX TV-om da se vijesti prikazuju i na tom kanalu.

- Ići će samo dvije kategorije vijesti, Hajduk i vrijeme - kazao je Jakobušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 15:56