Foto: Ante Cizmic / CROPIX
REAKCIJE NAKON SUSRETA

HAJDUKOV TRENER NAKON PROPUŠTENE PRILIKE ISKRENO ODGOVORIO NA PITANJE OKO FUTACSA NAKON INCIDENTA I PORUČIO 'Svi skupa u svlačionici smo razočarani'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. travanj 2018. 23:42

Nakon remija u Koprivnici (0:0) protiv Slaven Belupa u 32. kolu Prve HNL Hajduk je pao na treće mjesto na ljestvici iza Rijeke.

Zaostatak za liderom Dinamom četiri kola prije kraja iznosi velikih, praktički nedostižnih sedam bodova.

- Prvo poluvrijeme igrali smo protiv izuzetno defenzivnog protivnika. Kontrolirali smo igru, imali smo dosta brz protok lopte, te dvije-tri situacije u kojima treba bolje reagirati. Realizacija i igra u završnih 25 metara nije na razini i to nas je koštalo bodova – rekao je nakon susreta Hajdukov trener Željko Kopić.

Dodao je da su igrači dali koliko su mogli, ali da je svjestan da to nije najviša moguća razina energije.

- Mi ćemo svaku utakmicu pripremati na način da je pobijedimo. Svi skupa u svlačionici smo razočarani, ali imamo četiri utakmice do kraja i finale Kupa, inzistirat ću na držanju visokog tonusa do posljednje minute.

Smatra da nije pogriješio što je Futacsa stavio od prve minute nakon incidenta s navijačima.

- Moji igrači su profesionalci koji u svakoj utakmici trebaju odgovoriti na najbolji mogući način. Marko je jedini koji može igrati na poziciji centralnog napadača. Nije u optimalnom stanju, ali ga moramo dizati kroz natjecateljske utakmice.

Nijedan Hajdukov trener nije dobio takav pljesak u Koprivnici kao Kopić.

- Ovdje sam proveo dvije i pol godine u kojima je bilo i dobrih i loših stvari. Sa svima s kojima sam surađivao dao sam svoj maksimum, vjerujem da sam dao doprinos napretku kluba u određenim segmentima i sretan sam da su ljudi to prepoznali – zaključio je Kopić.

Tomislav Ivković bio je očekivano zadovoljniji od svog kolege.

- Tvrda, borbena utakmica na svakom dijelu terena, u najmanju ruku zaslužili smo bod. Uz malo sreće možda smo mogli i do pobjede, ali je neriješeno OK rezultat, ipak smo igrali protiv momčadi koja se do danas borila za prvaka. Nedostajala je mirnoća u posjedu, ali Hajduk nam u 93 minute nije napravio šansu – kazao je Ivković.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 09:28