Srdjan Vrancic / CROPIX
32. KOLO PRVE HNL

FOTO: SLAVEN BELUPO UGASIO ŠAMPIONSKE SNOVE HAJDUKA U KOPRIVNICI 'Bijeli' propustili iskoristiti poraz Dinama i pali na treće mjesto

Nogometaši Hajduka odigrali su 0:0 na gostovanju kod Slaven Belupa i tako propustili dodatno zakomplicirati završnicu prvenstva. Osim bodova, Splićani su nakon 32. kola Prve HNL uspjeli i ispustiti drugu poziciju na kojoj se sada nalazi Rijeka. Dinamo je i dalje vodeći sa šest bodova prednosti nad prvom pratnjom.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. travanj 2018. 19:31

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:0

SLAVEN BELUPO: Marković - Međimorec , Musa, Šarlija - Doležal (od 82. Kitanovski -), Vidović, Arap, Delić (od 69. Goda -) - Trebotić (od 63. Puclin -), Bouadla - Ivanovski


HAJDUK:
Letica - Juranović, Nižić (od 62. T. Bašić ), Ismajli , Fomitschow - Savvas - Kožulj (od 69. Tičinović -), Hamza (od 77. Tudor), Caktaš , Gyurcso - Futacs

Nakon Dinamova subotnjeg poraza od Rijeke, kod navijača Bijelih opet se pojavila nada u osvajanje naslova, no da bi ona i dalje živjela trebalo je pobijediti Farmaceute koji su pod Ivkovićevim vodstvom ovog proljeća prekinuli 20-godišnji post i napokon upisali prvenstvenu pobjedu na Poljudu. Pobjednika nije bilo, svakome je pripao po bod u utakmici koja se neće predugo pamtiti. No, jasno je da nakon ovog remija Hajduk više nema realne nade za titulu te mu preostaje borba za drugo mjesto s Rijekom i prilika za osvajanje trofeja u finalu Kupa s Dinamom.

Već u 3. minuti Ivanovski je imao veliku priliku, našao se sam ispred Letice nakon proigravanja Bouadle, ali je promašio okvir vrata. Dvije minute kasnije Doležal pada u kaznenom prostoru Hajduka, sudac Mlakar nije reagirao, a u nastavku akcije Ivanovski nije uspio uputiti opasniji udarac i gostujući je vratar uhvatio loptu.

Nakon te dvije situacije, Slaven Belupo do kraja prvog poluvremena nije uspio stvoriti niti jednu priliku. Hajduk je preuzeo kontrolu, držali su njegovi igrači visok postotak posjeda lopte, dok se domaćin orijentirao na čuvanje prilaza svojim vratima i čekanje pokušaja iz kontre i polukontre. Susret se tako pretvorio u uspavanku, a gledatelje je tek tu i tamo razbudila pokoja opasnija situacija pred Markovićevim vratima.

Prvi je pokušaj za Bijele imao Caktaš, u 11. minuti tukao je s 20 metara, ali je lopta prohujala iznad grede. U istoj minuti na sredini terena Savvas je laktom udario Ivanovskog, domaći su tražili isključenje, no sudac je grčkom veznjaku pokazao tek žuti karton. Dvojbena situacija u kaznenom prostoru Farmaceuta dogodila se u 23. minuti, Kožulj je pao nakon duela s Međimorcem, ali nije bilo jedanaesterca za goste. Izglednu su priliku Kopićevi igrači stvorili u 25. minuti kad je Juranović ubacio nakon prodora po desnom boku, a Futacs pokušao glavom, no lopta je otišla pokraj vratnice.

Gyurcso je u 31. minuti iz slobodnog udarca pogodio u zid, a u 41. je Kožulj iz daljine tukao pokraj gola. Najbliže pogotku Hajduk je bio u 43. minuti kad je Caktaš proigrao Fomitschowa na lijevom boku, Nijemac je pokušao ubaciti, a lopta je pogodila gredu i odbila se u teren. Uoči odmora mogli su Farmaceuti napraviti nešto više, Šarlija je dugom loptom fino pronašao Ivanovskog, ali najbolji strijelac koprivničke momčad nije izdržao duel s gostujućim kapetanom Nižićem.

U nastavak se ušlo bez promjena u sastavima, a prvi je zaprijetio Delić, u 47. minuti tukao je iskosa pokraj gola. Bouadla je u 53. minuti ubacio iz kuta, Šarlija glavom nije uspio zahvatiti loptu, a njegovi suigrači potom nisu uspjeli ubaciti loptu u mrežu u gužvi koja je nastala. Uslijedile su tri gostujuće prilike; Futacs u 54. minuti kasni na ubačaj Futacsa, Caktaš iz blizine pogađa vratara Markovića u 55., a Fomitschow u 58. tuče iz slobodnog udarca, no dobro postavljeni Marković hvata i tu loptu.

Kopić je sredinom drugog poluvremena umjesto ozlijeđenog Nižića uveo T. Bašića, a Savvasa povukao na stopera. Uskoro je ušao i Tičinović umjesto Kožulja, a domaće redove osvježili su Puclin i Goda. Ivanovski je u 70. minuti tražio jedanaesterac nakon duela s Leticom, no sve što je dobio bio je žuti karton za simuliranje. Mogli su domaći do vodstva u 87. minuti, ali je udarac Vidovića nakon Godine povratne lopte blokirao Ismajli. S obzirom na prikazano, podjela bodova je i najrealniji ishod...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 18:45