CROPIX
NEMAJU GDJE TRENIRATI

HRVATSKI PRVOLIGAŠ PRIPREME JE ZAPOČEO S TEŠKIM PROBLEMOM: Umjetna trava nije položena, u klubu tvrde da su svoj posao odradili na vrijeme!

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 04. siječanj 2020. 17:42

Danas prijepodne održano je prvo okupljanje, a odmah zatim i trening nogometaša Varaždina u sklopu početka priprema za nastavak prvenstva. Na uvodni sastanak treneru Luki Bonačiću i njegovim pomoćnicima (Zoran Kastel, Stanko Posavec i Bojan Golub) odazvao se čak 31 igrač. Gotovo svi od njih iz jesenskog su kadra, jedino je novo (staro) lice napadač Domagoj Drožđek, a zamijećen je i veći broj mladih iz juniorskih redova klupske akademije. Izostala su dvojica igrača iz inozemstva, Mehdikhani, koji ima kvalifikacije s mladom reprezentacijom Irana, te Jamal Bajandouh, koji bi poslije duže stanke trebao biti uključen u trenažni proces.

Inače, subota je u Varaždinu bila maglovita, a u gradu baroka postoji strah od takvih, nepovoljnih vremenskih (ne)prilika jer nije realizirano najavljeno polaganje nove umjetne podloge na drugom pomoćnom terenu, što je u određenoj mjeri poremetilo i program priprema trenera Bonačića. Razlozi za nepostavljanje podloge bili su tehničke prirode, a u klubu tvrde da su svoj dio obveze (priprema terena za novu podlogu) napravili na vrijeme. Zbog svega će se navedenoga do odlaska u Međugorje raditi kombinirano uz korištenje dostupnih resursa (glavni teren, dvorana, teretana, atletska staza), a pritom će se nastojati pomaknuti datum odlaska u Međugorje, koji je prvotno bio planiran za 10. siječnja, uz želju da to bude barem dva dana ranije. To je ujedno i nekakav granični rok do kojeg se u klubu nadaju dovršiti igračku križaljku, što će opet ovisiti o završetku dogovora s Dinamom, Rijekom i Osijekom, iz kojih bi trebalo stići još nekoliko kvalitetnih imena na posudbu.

Kako se moglo saznati, u NK Varaždinu su se na dosadašnjoj suradnji već prije zahvalili napadaču Vitaliju Lisakoviču i najnovije stoperu Vladi Adžiću. To je još više potenciralo potrebu za angažiranjem još najmanje po jednog igrača u obrambenoj, veznoj i napadačkoj liniji. Kada i to bude definirano, napravit će se "čistopis" u svlačionici s konačnim popisom svih kandidata za 17 proljetnih kola.

Linker
26. travanj 2024 19:43