CROPIX
'JA SAM U ŠOKU'

IGOR CVITANOVIĆ IZVAN SEBE NAKON KATASTROFE 'Ovo je velika sramota koju ću sada morati nositi! U šoku sam, ispričavam se, ovo nisam mogao ni sanjati'

Dugo će zvoniti ovaj katastrofalni rezultat u taboru i okružju Istre 1961! Doživjeli su najteži poraz u povijesti utakmica s Rijekom, ali i HNL-a
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. svibanj 2019. 13:10

U dvoboju 32. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Rijeke slavili protiv Istre 1961 s čak 7-0 (2-0) i učvrstili se na drugoj poziciji. Riječani su pobjedu osigurali već u prvom dijelu pogocima Domagoja Pavičića (28) i Mirka Antonia Čolaka (36), a dokraja je uslijedila katastrofa Puljana.

Očekivano raspoloženje na press konferenciji, koju je otvorio slavljenik Igor Bišćan.

- Što reći nakon ove utakmice… Sretan sam i zadovoljan, odigrali smo savršenu utakmicu. Ovo mi je najljepši poklon za rođendan. Prije ove utakmice bio bih potpisao bilo kakvu pobjedu, a eto dečki su mi čestitali ovakvim sjajnim nastupom.

Bišćan je, naravno, očekivao drugačiju Istru, veći otpor.

- Istina je, očekivao sam težu utakmicu. Mi smo stavili jednog veznog više u igru, htjeli smo biti čvršći u sredini terena. Poklopilo nam se sve na ovoj utakmici.

Igor Cvitanović došao je ‘izvan sebe’.

- Nakon 0:7 nema se što reći! Ispričavam se navijačima kluba, ovo nisam ni u snu očekivao da se može dogoditi. Velika je to sramota koju ću sada morati nositi. Sada sam bio s igračima u svlačionici i kazao sam im ako je problem u četvrtom treneru sezone, mogu se ja povući odmah i neka dođe peti. No, vrijeme je da se igrači pogledaju u ogledalo. Nakon dvije dobre partije s Osijekom i Lokomotivom kao da su malo poletjeli, možda sam i ja, ne znam, ali ovo je stvarno sramota. Nitko se ne smije ovako igrati s tradicijom ovog kluba, sramotiti grad… Možda pričam nepovezano, jer sam u šoku….

Navijači su ogorčeni…

- Potpuno ih razumijem, s pravom su ogorčeni. Od njih čujem da neki igrači nisu profesionalci i izlaze. Neke smo već udaljili, a kad saznamo i za druge pojedince, i ti će biti odstranjeni. Ndi? On nije bio u kadru jer čim vidi da na treningu nije u prvih 11, odmah je ‘ozlijeđen’. Dosta je više takvih ponašanja i gledanje kroz prste!

O svemu će što se jučer događalo biti i te kako priče idućih dana...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:03