CROPIX
PRVA HNL

INTER ŠOKIRAO LOKOMOTIVU U VATERPOLSKIM UVJETIMA U KRANJČEVIĆEVOJ Domaćin autogolom u samoj završnici utakmice 'poklonio' pobjedu gostima iz Zaprešića

Odličnu smo utakmicu gledali u Kranjčevićevoj gdje je Inter čudesnim preokretom protiv Lokomotive stigao do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva (3:2). Zaprešićani su sasvim zasluženo slavili protiv momčadi s Kajzerice, a dojma smo da je ovo Interova najdominantnija utakmica ove sezone.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2018. 18:10

LOKOMOTIVA – INTER 2:3

Strijelci: 1:0 – Kolinger(13), 2:0 – Krstanović(42), 2:1 – Andrić(45-11m), 2:2 – Andrić(62), 2:3 – Datković(79-ag).

LOKOMOTIVA (4-4-2): Hendija – Karačić, Kolinger, Datković, Barić – Havojić, Burić (od 81.Babić), Majer, Krajinović (od 61.Kastrati 6) – Krstanović, Radonjić (od 70.Oluić). Trener: Goran Tomić.
INTER (4-3-3): Mrmić – Bosec, Prenga, Komorski, Mamić – Postonjski (od 90.Grgić), Mazalović, Šarić – Vukčević, Andrić (od 88.Ljubanović), Zulim(od 62.V.Blažević). Trener: Samir Toplak.

Inače, utakmica je bila pod znakom upitnika, jaka je kiša zahvatila Zagreb i bilo je jasno da će travnjak u Kranjčevićevoj biti u lošem stanju. Oko 12 sati stigla je neslužbena informacija da bi se susret trebao odgoditi, no ipak Zaprešićani su inzistirali da se dvoboj odigra i onda je u 14:30 Duje Strukan obavijestio predstavnike klubova kako će se susret odigrati.

Logična odluka, uostalom, znalo se igrati i po puno lošijim travnjacima.

Samir Toplak nije ništa mijenjao u odnosu na susret s Osijekom, dok je Goran Tomić bio na sto muka. Nedostajali su Šemper, Šunjić, Ivanušec, a na klupi je završio i kako smo doznali načeti Knežević. Sukladno tome Tomić je krenuo u 4-4-2 formaciji s Hendijom na vratima, Karačić i Barić na bočnim pozicijama, dok su stoperski tandem činili Kolinger i Datković. Na krilima su bili Havojić i Krajinović, par centralnih veznih Majer-Burić, te u vršku napada Krstanović i Radonjić.

Lokomotiva je povela već u 13. minuti, Datković je bio najviši u skoku, no s gol-crte je očistio Bosec, no odbijenu loptu u mrežu zakucao je Kolinger.

Probudio se zatim Inter, uspostavio incijativu, no imao je problema u toj posljednjoj fazi, nedostajao je zadnji pas. I kada se mislilo da će Zaprešićani izjednačiti Krstanović je nakon Karačićevog ubačaja poentirao za 2:0. No, niti to nije pokolebalo goste, koji su u smiraj susreta nakon što je Barić igrao rukom u kaznenom prostoru smanjili na 2:1. Siguran realizator bio je Komnen Andrić.

Nastavak je ponudio još bolji Inter, koji je izgledao goropadno, odlučno, moćno, Lokomotiva se nije najbolje snašla. Bilo je očito da je susret s Hajdukom ostavio dubok trag. Gol je visio u zraku, a onda je na scenu stupio Komnen Andrić, Zulim ga je proigrao, a on je pokretom tijela slomio Barića i rutinirano zabio pokraj Hendije. Nastavio je u Inter u istom ritmu, Toplak je bio na nogama, svjestan da se Lokomtiva nudi. U 73. minuti Vlatko Blažević je s ruba kaznenog prostora pogodio vratnicu, lopta se odbila do Mamića, koji ju je pospremio u praznu mrežu, ali je Radić ničim izazvan podignuo zastavicu. Na ponovljenoj snimci vidjeli smo da je kardinalno pogriješio, a i Strukan je iz svog kuta to mogao vidjeti.

Ipak, nagrada za fenomenalnu igru Intera stigla je u 79. minuti kada je Mamić oštro zavrnuo, Hendija nije dobro regirao, da bi Datković nesmotreno zatresao vlastitu mrežu. Majer je u zadnjim minutama imao zicer za bod, ali Mrmić i interovci su izašli kao pobjednici.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
27. travanj 2024 03:09