CIPRIĆ SNIMAO IRCE

'Irska je pokazala drugo lice! Brzo se transforniraju i teško im se ulazi u šanse!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. svibanj 2012. 11:01

Gordan Ciprić, bivši trener Zagreba, čovjek je od velikog povjerenja izbornika Slavena Bilića. On je zadužen za špijuniranje i analizu reprezentacije Irske.

Koliko je to važan zadatak govori činjenica da svi stručnjaci, novinari i promatrači kažu da je upravo utakmica s Ircima na startu prvenstva krucijalna kad je Hrvatska u pitanju. Irci će se morati 'snimiti’ do srži, a Ciprić društvo Giovannija Trapattonija skenira već duže vrijeme.

- Četiri najopasnija i najpotentnija igrača Irske su Robbie Keane, McGeady, Duff i McClean. Treba vidjeti hoće li se mladi McClean ugurati u udarni sastav, jer do sraza s BiH je za reprezentaciju Irske igrao samo deset minuta, u Dublinu je odigrao kompletni sraz - kazao je u uvodu Ciprić.

Nije se zaustavio samo na ovoj četvorici nogometaša koji bi mogli predstavljati potencijalnu opasnost za Hrvatsku u otvarajućoj utakmici Eura. Po dobrom je spominjao Gibsona, kao i dvojac napadača, Longa, strijelca pobjedonosnog pogotka za Irce, te Waltersa koji je pogodio gredu.

Ono što je bilo zanimljivo u Dublinu svakako je činjenica da je, pogotovo u drugom poluvremenu, Irska 'kroz igru’ probijala veznu liniju reprezentacije BiH, te tako tražila put do gola.

- S takvom igrom pokazali su drugo lice. Ponudili su priču koja kazuje da i na taj način mogu igrati i kretati prema golu suparnika.

Ciprić je detektirao još jednu bitnu stvar.

- Nakon što se uputi duga lopta, okomita ili dijagonalna, njihova igra se jako brzo transformira, te se vezni igrači priključuju prema naprijed.

Ono što krasi Irsku reprezentaciju je svakako jako čvrsta i žestoka obrana.

- Jako teško im se ulazi u šanse. U bloku djeluju odlično. Taj blok se stvara od čak osam igrača, vrati se vezna linija i onda s obrambenim igračima stvori zid koji je teško probiti.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:26