Ivan Peric / CROPIX
DRAMA U GRADSKOM VRTU

ISTRA PALA PRAKTIČKI U POSLJEDNJOJ SEKUNDI! Osijek imao igrača više skoro cijelo poluvrijeme, promašio puno šansi, pa zabio iz penala u 94. minuti

Osijek je protiv Istre 1961 na Gradskome vrtu slavio s minimalnih 1:0. Puljani su u drugome dijelu ostali s igračem manje, no uspjeli su se držati do posljednje sekunde kada je iz jedanaesterca poentirao Mirko Marić. Osječani su ovom pobjedom skočili na treće mjesto s 26 bodova, dok je Istra ostala na osmome mjestu s 12 bodova. 16. kolo HNL-a zatvorit će Inter i Rijeka u Zaprešiću.
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 24. studeni 2019. 17:56

OSIJEK - ISTRA 1961 1:0 (Marić 90'+5')

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Bočkaj (od 63. Lopa) - Talys, Žaper, Pilj (od 73. Jugović) - Ndoyckt, Mbakogu (od 63. Špoljarić), Marić

ISTRA 1961: Čondrić - Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić - Ivančić, Galilea, Močinić (od 57. Gonzalez) - Gržan, Bušnja (od 87. Obeng), Laukžemis (od 39. Ćuže)

OSIJEK Stadion Gradski vrt Gledatelji: 2.455 Sudac: Duje Strukan (Split)

U nevjerojatnoj, hičkokovskoj, završnici Mirko Marić donio je tri boda Osijeku protiv Istre koja se odlično branila sve do zadnje sekunde utakmice kada je Špoljarić izborio kazneni udarac iz kojeg je Marić poentirao 10. put ove sezone za zasluženu, ali teško izborenu pobjedu Osijeka. Pulski autobus nije izdržao do kraja.

Prije utakmice odana je počast žrtvi Vukovara, čiji je gradonačelnik Ivan Penava dobio na dar dres Osijeka s brojem 91. Domaći trener Ivica Kulešević krenuo je s Petrom Bočkajem i Jerryjem Mbakoguom od starta i u sustavu 4-4-2, dok se gostujući Ivan Prelec odlučio za defenzivnih 5-3-2.

U takvim uvjetima Osijek je kontrolirao utakmicu i diktirao zbivanja na terenu, ali nedovoljno da bi ozbiljnije ugrozili defenzivno postavljene goste. Za to je domaćima nedostajalo više agilnosti i otvaranja veznih igrača. Najbliži golu bio je prvi strijelac lige Mirko Marić, koji ipak nije iskoristio dobro dodavanje Ndockyta i izlazak Istrinog vratara Čondrića izvan kaznenog prostora. Marićev slab udarac otišao je pokraj gola.

Još bolju priliku Marić je propustio u 39. minuti na dodavanje Mbakogua. Ovaj put lopta je otišla visoko iznad gola.

Osječani u nastavak ulaze sjajnim udarcem Škorića, koji je lijevom nogom umalo prepolovio gredu iznad Čondrića, a već u 49. minuti Mbakogu loše puca u gotovo "mrtvoj" prigodi. Istra četiri minute nakon toga ostaje s igračem manje, jer je Pavić zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na Ndockytu. Dobar je bio Bočkajev "slobodnjak", ali je Čondrić siguran.

U 63. minuti Kulešević radi dvostruku zamjenu. Umjesto Bočkaja i Mbakogua ušli su Lopa i Špoljarić. I nakon toga nastavljena je opsada Istrinog gola, koji je djelovao kao začaran. Prvo je Škorić počeo i završio akciju udarcem glavom preko gola, potom je Marić promašio nemoguće, onda je i Špoljarić umalo polomio gredu, da bi sve još jednim promašajem začinio Marić. I sve to od 69. do 73. minute. Nakon toga sve do već opisane situacije i penala nije se događalo ništa.

OSIJEK - ISTRA 1961 1:0 (Marić 90'+5')

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Bočkaj (od 63. Lopa) - Talys, Žaper, Pilj (od 73. Jugović) - Ndoyckt, Mbakogu (od 63. Špoljarić), Marić

ISTRA 1961: Čondrić - Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić - Ivančić, Galilea, Močinić (od 57. Gonzalez) - Gržan, Bušnja (od 87. Obeng), Laukžemis (od 39. Ćuže)

-------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+5' - GOOOL! Marić je izveo taj jedanaesterac, Čondrić je imao loptu na ruci, no udarac je bio prejak i mreža se ipak zatresla! Došli su Osječani do nova tri boda u posljednjim sekundama susreta...

90'+3' - JEDANAESTERAC ZA OSIJEK! Špoljarić je bio u prodoru, a Gonzalez ga ruši u kaznenom prostoru i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87' - Posljednji put mijenja i Prelec. Iz igre je izvadio Bušnju, zadnjih par minuta odigrat će Obeng.

73' - Posljednja promjena kod Osječana. Izašao je Pilj, u igri je Jugović.

73' - Pa je li moguće?! Špoljarić je bio u drugoj velikoj šansi, a ovoga je puta bio malo bliže - zatresao je gredu!

71' - Što je sada propustio Špoljarić... džoker s klupe je izbio sam pred Čondrića, no čini se da se preplašio prilike te je ničim izazvan poslao loptu preko gola!

63' - Dvostruku zamjenu radi Kulešević. Umjesto Bočkaja i Mbakogua u igri su Lopa i Špoljarić.

57' - Druga promjena kod Puljana. Ivan Močinić će iz igre, ulazi Sergi Gonzalez.

53' - Bočkaj je izveo taj slobodnjak, a Čondrić je uz manje poteškoće uspio to izbaciti u korner.

52' - CRVENI KARTON ZA ISTRU! Paviću je pobjegao Ndoyckt, branič Istre ga ruši u zoni udarca i to je drugi žuti karton!

47' - TRESE SE GREDA NA OSJEČKOM STADIONU! Škorić je lijepo prsima primirio jedan odbijanac i zatim opalio iz voleja, a umjesto mreže pogodio je gredu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Gradskome vrtu. Nema promjena u sastavima.

POLUVRIJEME: Nema golova nakon prvih 45 minuta u Osijeku.

39' - Još jedna velika prilika domaćih! Mbakogu za Marića, no ovaj nije dobro reagirao. U istoj minuti promjena kod Puljana. Umjesto Laukžemisa ulazi Ćuže.

37' - Ostao je litavski napadač Laukžemis ležati, morat će biti zamijenjen zbog bolova u stražnjoj loži.

29' - Konačno i prvi pokušaj Puljana. Međutim, nakon Gržanovog udarca nije bio ugrožen Osijekov vratar Ivušić.

26' - Više je žutih kartona nego pravih prigoda za gol. Požutio je još jedan gostujući igrač, i to Pavić.

18' - Najizglednija prilika za Osijek na utakmici. Marić je izbio sam na Čondrića, no nije ga uspio nadmudriti.

15' - Nova javna opomena, ovoga puta kažnjen je Petar Bosančić iz gostujućih redova.

4' - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Jerry Mbakogu za Osijek.

15.00 Utakmica je počela.

-------------------------------------------------------

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 07:21