HNL

Josip Šimunić dobio deset utakmica kazne, Mandžukić propušta samo Brazilce!

AUTOR:
 • Arhiva

 • OBJAVLJENO:
 • 16.12.2013. u 18:03

 • Dobra vijest je što je Mario Mandžukić dobio jednu utakmicu kazne zbog izravnog crvenog kartona protiv Islanda, tako da će propustiti samo otvranje protiv Brazila

  Fifina presuda ipak je bila brutalna! Josip Šimunić je zbog skandiranja 'Za dom spremni' nakon utakmice protiv Islanda kažnjen sa čak 10 UTAKMICA SUSPENZIJE. To u prijevodu znači da je reprezentativna karijera našeg stopera - završena. Šimunić se mislio oprostiti od Vatrenih u Brazila, a na kraju tamo se neće smjeti pojaviti niti kao navijač. Fifa je Joea opalila i po džepu - morat će platiti 30.000 franaka.

  HNS na ovu odluku ima pravo žalbe.

  Podsjetimo, Šimunić je po završetku utakmice uzeo mikrofon, te nekoliko puta uzviknuo "Za dom" na što mu je publika s tribinama odgovorila sa "Spremni", a Disciplinska komisija FIFA-e je takvo ponašanje okarakterizirala diskriminatornim.

  "Igrač i publika su koristili povik kojeg je tijekom Drugog svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Stoga je Disciplinmska komisija zaključila kako je njihovo ponašanje bilo diskriminirajuće.

  Uzevši u obzir sve okolnosti ovog slučaja, posebice ozbiljnost incidenta, komisija je odlučila kazniti igrača sa 10 utakmica neigranja", objavila je FIFA.

  Dobra vijest je što je Mario Mandžukić dobio samo jednu utakmicu kazne zbog izravnog crvenog kartona, tako da će propustiti samo prvu utakmicu protiv Brazila.

  Uz navedene pojedinačne kazne, sa 70.000 švicarskih franaka kažnjen je i Hrvatski nogometni savez.