Ronald Gorsic / CROPIX
HAJDUK U DRUGOM PLANU

ŠIMUNIĆ I DALJE ŠUTI Leko: ‘Silno je želio u Brazil, a sada ne može niti na stadion’

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 17. prosinac 2013. 16:37

Celzijevci u minusu i cijela svita novinara u Maksimiru s jednim ciljem. Međutim, Josip Šimunić odlučio je eskivirati našu znatiželju. Kapetan Dinama odradio je cijeli trening pa na sporedni izlaz napustio svlačionicu. Novinari iz Brazila koji ovih dana borave u Zagrebu i rade priču o reprezentaciji Hrvatske dali su se u trk, ali Šimunić je bio brži...

- Shvatite ga. Nije mu lako - apelirao je malo kasnije Jerko Leko. Šimunićev cimer otkrio je kako Joe uživa punu potporu svlačionice.

- Nije očekivao tako veliku kaznu i sigurno da nije ugodno. Vjerujem da će sada svi stati uz njega i napraviti pritisak prema Fifi da mu se smanji kazna. Uoči kazne rekao mi je da želi ići u Brazil i biti s ekipom ako već ne može igrati, a sada ne može niti to - kazao je Jerko Leko. Sa Šimunićem je razgovarao i Zoran Mamić koji je dan ranije skinuo kraticu ‘vd’ ispred funkcije trenera.

- Pričali smo u ponedjeljak navečer i sada uoči treninga. Teško je reći što mu se zbiva u glavi, ali zamolio sam ga da bude koncentriran na ono što nas čeka u Splitu - otkrio je Mamić mlađi.

Zoki je odlukom da preuzme uzde Dinamove klupe napustio komfornu situaciju koju je imao na poziciji sportskog direktora.

- Bio je to lijep posao. Međunarodni odbori i komisije, putovanja. Bilo je ležernije od ovog rudarskog posla od jutra do sutra - komentirao je Mamić mlađi dodavši kako je na odluku o preuzimanju klupe presudio odnos svlačionice i atmosfera te enormni pritisak ljudi iz kluba.

- Svakodnevno nagovaranje i respekt igrača bili su presudni.

A kakav Dinamo pod dirigentskom palicom Zorana Mamića mogu očekivati navijači?

- Efikasan i rastrčan! Napadački raspoložen s punom odgovornosti i ozbiljnosti. Na tome ću inzistirati - rekao je Mamić

I tako je uzvrat četvrtfinala Kupa pao u drugi plan. Prednost je velika, ali nito i ne pomišlja na opuštanje. Dobra vijest za Mamića je povratak Antolića čija ozlijeda nije bila ozbiljnije prirode. U najavi maksimirske utakmice Antola je bubnuo prognozu 5-0 i pogodio. Sada se nije htio upuštati u takve akrobacije.

- Važan je ozbiljan pristup. Ajmo odigrati utkamicu pa da sa zadovoljstvom možemo otići na odmor - glas je razuma Domagoja Antolića koji se očekuje od prve minute na travnjaku Poljuda. A minutažu će vrebati i juniorski tandem Brodić - Murić. Dvojac se u mlađim kategorijama poprilično se nazabijao vršnjacima s Poljuda a sada će s klupe gledati seniore...

- Već da zaigram na Poljudu je velika stvar, a kamo sreće da bude nešto više od toga - dječački iskreno će Fran Brodić čije vrijeme polako dolazi.

Linker
06. svibanj 2024 20:17