Bruno Konjevic / CROPIX
POVRATAK U VELIKOM STILU

'KAD SAM U FORMI, ONDA SAM NAJBOLJA PRVA ŠPICA NA SVIJETU' Klasa s hrvatskih travnjaka opet oduševljeva: Hrvatska trenutačno nema napadača poput mene!

LOKOMOTIVA Dejanu Radonjiću bilo je dovoljno i pola sata da odluči dvoboj s Interom i prometne se u igrača utakmice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. veljača 2019. 22:08

Bilo mu je dovoljno i pola sata da iskaže klasu i promijeni situaciju na terenu. Napadač Lokomotive Dejan Radonjić (28) zbog ozljede koljena propustio je velik dio pripremnog razdoblja, pa ga je na utakmici s Interom trener Goran Tomić stavio na klupu:

- Ne bude li potrebe, neću ga koristiti - rekao je Tomić uoči dvoboja sa Zaprešićanima.

No bilo je još kakve potrebe! Lokosi su bili daleko od svog željenog izdanja, pa je u 63. minuti Tomić uveo u igru Radonjića. I bio je to potez kojim je trener matirao suparnika; Radonjić je sudjelovao u akciji kod prvog gola Lokosa, uzdrmao je vratnicu, jednom je krasno dodao loptu Kastratiju i u još je nekoliko navrata namučio gostujuću obranu, prometnuvši se u najboljeg igrača utakmice.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ivanušecova zamolba

- Željan sam igre, ova mi je ozljeda poremetila pripreme, pa sam tako prvi trening s loptom nakon 16 dana stanke odradio tek dan uoči utakmice! Osjetilo se to, lopta me još ne sluša onako kako bih ja želio, ali moram biti zadovoljan igrom koju sam pokazao protiv Intera. Veseli me da su i treneri to apostrofirali, još je samo nedostajao pogodak da okrunim dobar nastup. Ali ne opterećujem se time, trebao sam, uostalom, izvesti 11-erac, ali sam ga prepustio Ivanušecu. Luka me naime zamolio da izvede kazneni udarac, rekao sam mu da nema problema i želio sam kao i on da zabije taj drugi gol i osigura nam pobjedu - govori Radonjić.

Je li sad s koljenom sve u redu?

- Sad je sve u redu. Razlog upale patele bila je promjena podloge na kojoj smo trenirali, ubili su me parket i umjetna trava i rečeno mi je da više ne treniram na tako tvrdoj podlozi. Babić ima sličnu ozljedu, još se nekoliko igrača požalilo na iste simptome, ali nisu tako teški kao ja, pa su sve lakše podnijeli. A ja sam nakon dva dana treniranja na umjetnoj travi bio izvan stroja. Ma, muka mi je i kad pomislim na tu podlogu...

Nekoliko rotacija

Kako ste vidjeli utakmicu s klupe? Nije tu bilo dobrog nogometa...

- Zanimljivo, nije mi to s klupe, tijekom igre, izgledalo tako slabo. Ali kad sam pogledao snimku, tek sam onda vidio da to nije bilo dobro, ni s naše, ali ni s Interove strane.

Zašto? Jesu li pripreme bile prekratke? Ove ste zime za pripreme imali samo četiri tjedna umjesto uobičajenih šest.

- Nikad pripreme ne mogu biti kratke, haha... Što kraće, to bolje, nitko ne voli pripreme, a mi ih imamo dva puta godišnje po mjesec i pol dana! Strašno... A ne znam koji je razlog lošeg nogometa na proljetnom startu. Željeli smo pobjedu, Inter je htio ostati neporažen i tako se postavio, nije goste bilo lako probiti. A u našem je sastavu bilo nekoliko rotacija - Lecjaks je igrao u obrani, novopridošli Knežević ispred njega, Đurasek i Mario Burić u veznom redu, a jesenas nisu igrali, pa je Uzuni bio prva špica, a on to nije... Previše je bilo promjena da se ne bi osjetilo u našoj igri.

No ipak ste upisali vrijedne bodove u utrci za plasmanom u Europu. Imperativ je zadržati barem četvrto mjesto, prijete vam Gorica i Hajduk?

- Uvjeren sam da će Hajduk na proljeće biti bolji nego što je bio jesenas, čini se da sad ima pozitivnije ozračje. A mi idemo utakmicu po utakmicu. Možda nas je malo zahvatila euforija kad smo bili u samom vrhu, možda smo onda počeli razmišljati na način “uh, kako bi dobro bilo da budemo prvi”... Ali snovi su nam se brzo raspršili i naša je realnost borba za Europu. I ništa nećemo planirati, svaki nam je sljedeći suparnik najvažniji, idemo korak po korak, trening po trening, utakmicu po utakmicu...

Ne odustajete od reprezentacije?

- Taj mi san nitko ne može uzeti! Nitko! Uostalom, Hrvatska trenutačno nema napadača poput mene, a kad sam pravi, kad sam u formi, onda sam najbolja prva špica na svijetu, najbolje rješenje za sve moguće momčadi! Ne samo za hrvatsku reprezentaciju, nego za bilo koga na svijetu! I to nije prepotentnost, to je istina. Pun sam samopouzdanja i ove ću riječi potvrđivati na travnjaku - uvjeren je Radonjić.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 08:46