getty images
DOBAR POSAO U UDINAMA

Kelava: 'Uživam u Italiji, ovdje nitko ne spominje moja ispucavanja i kilograme'

Budem li pravi u Serie A, vjerojatno ću zaintrigirati i Štimca. Bio bih nekorektan i glup da velim išta drugo, izbornik najbolje zna tko i što mu treba - rekao je Kelava
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 26. rujan 2013. 15:02

Bila je to sasvim dobra večer hrvatskih 'Talijana': Ivan Kelava branio je za Udinese, a Šime Vrsaljko također cijelo vrijeme igrao za Genou u prvoj utakmici 5. kola Serie A. Domaći, na čijoj klupi su bili Frano Mlinar i Igor Bubnjić, dobili su 1:0 pa nakon pet kola imaju 7 bodova.

- Nije loše, dakako da može bolje - kaže Kelava, vratar gorostasna tijela, nerijetko i takva djela. - Prvi cilj je osvojiti 40 bodova s koliko se ostaje u ligi.

Ligi koja po svemu spada u svjetskih Top 5.

- Ovdje mi je prekrasno.

Ne žali dakle što nije završio u prvotnoj opciji zvanoj Granada?

- Nije tajna da su posrijedi bratski klubovi, s istim gazdom...

Zove se Giampaolo Pozzo. Trener Zebri je Francesco Guidolin. Kako tretira Hrvata u rukavicama?

- Pa, branim. Nije li to dovoljan odgovor?

Udaljenost do Zagreba je 250 kilometara, koje prevale gotovo svakom prilikom.

- Ne forsiram te izlete. Moram biti 300 posto spreman i koncentriran na posao. Znam da se o meni pričalo i pisalo svašta, pogotovo u Hrvatskoj. Spominjali su se kilogrami, istrčavanje, igra trećeg beka i tome slično. Istina je, međutim, ovakva: svima je poznato kakvi su Talijani esteti, najveći na kugli zemaljskoj. A uopće mi ne prigovaraju, ni na čemu! Ne tvrdim da sam idealan i da više ne moram napredovati, naravno da je ovog ljeta bilo malo čudnih pogodaka. Razlog je neuigranost i neusklađenost sa suigračima. Nadam se da je to prošlost.

Nada li se obnovljenom zanimanju Igora Štimca?

- Budem li pravi u Serie A, vjerojatno ću ga zaintrigirati. Bio bih nekorektan i glup da velim išta drugo, izbornik najbolje zna tko i što mu treba.

Nije suvišno podsjetiti da je za Udinese branio i slavni Dino Zoff, biti njegov nasljednik stvarno je kota koja plijeni poštovanje.

- Dinamo? Pratim sve. Drago mi je da se tako lijepo razvija mladi Oliver Zelenika. Mislim da je dokazao kvalitetu i da će Plavi na njemu graditi budućnost. Grzegorza Sandomierskog nisam snimio dokraja, no sigurno je i on dobar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:33