Foto: Vojko Basic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

KOPIĆ UOČI SLJEDEĆEG IZAZOVA Za mene je neprihvatljivo da nam bilo koji protivnik bude veći motiv od onog što mi sami jesmo. Uz sve uvažavanje Dinama

Piše: Frane VulasObjavljeno: 17. travanj 2018. 14:15

Cibalia je gost Hajduka (srijeda u 20 sati) u ogledu u kojem će zbog kazne biti zatvorena sjeverna tribina stadiona, ali će Poljud biti jako dobro popunjen. Lovi se rušenje ukupnog klupskog rekorda posjećenosti iz sezone 1998/99, a u zadnje tri ligaške utakmice Hajduku treba još 54 tisuće gledatelja. Cijena ulaznica za sve tribine je tek simboličnih 10 kuna.

- Carbonieri, Memolla i Almeida još uvijek nisu spremni za natjecateljski ritam, a Caktaša nema zbog tri žuta kartona – referirao je trener Hajduka Željko Kopić na startu tradicionalnog druženja s novinarima dan prije susreta.

Iz Vinkovaca šalju poruku da dolaze na Poljud pobijediti? - U borbi su za ostanak u ligi, sigurno u svakoj utakmici nastoje doći do rezultata, gdje god igrali. Svaka momčad ima pravo na svoja očekivanja, na nama je da u našem domu, pred našim navijačima budemo pravi i dobijemo utakmicu – poručio je Kopić.

Jeste li pogledali snimku susreta Cibalia - Dinamo?

- Jesam, pogledao sam. Cibalia protiv svih momčadi iz gornjeg doma tablica kroz čvrsti, agresivni blok i brzim otvaranjem kontranapada nastoji stvoriti prilike.

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica polufinala hrvatskog Kupa, 
Lokomotiva -  Hajduk. 
Na fotografiji: Zeljko Kopic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

U tijeku je akcija rušenja rekorda posjećenosti Poljuda. Uvelike to ovisi i o vama, s tri pobjede bi sve bilo puno lakše. Stvara li vam to dodatni pritisak?

- Pritisak je ovdje svakodnevica, ne osjećam dodatni pritisak. Svi imamo pregršt motiva u svim utakmicama. Bilo bi mi drago zbog kluba, navijača da se dođe do te brojke, ali ja se isključivo bavim momčadi. Moja želja je da svi oni koji dođu, bez obzira na broj, budu zadovoljni prezentacijama Hajduka – poželio je Kopić.

Kako teče oporavak Carbonierija?

- Ušao je u trening s momčadi, ali još uvijek je to dozirano, ne ide punim intezitetom u duele. Nisam siguran koliko će sve to još potrajati. To ima veze s objektivnim dijelom po pitanju ozljede i njegovim subjektivnim doživljajem ozljede. Treba mu dati još vremena.

Memolla?

- On je u najboljem stanju od ovih igrača čiji oporavak duže čekamo. Trenira maksimalnim intezitetom, sve je bliže optimalnom stanju.

Almeida?

- Hugo još osjeća bolove u slomljenom prstu, očekivalo se da će to sve skupa trajati kraće. Još nije u treningu s nama.

Gentsoglou?

- Savvas se vraća u konkurenciju, on je skroz ok. Odradio je za vikend dva jaka treninga, jučer je normalno trenirao. U konkurenciji je za utakmicu.

Je li igračima u glavama oblak nedjeljnog derbija protiv Dinama?

- Svjestan sam toga da dolazi Dinamo. Nisam još bio sudionik takve utakmice na Poljudu, ali svjestan sam otprilike što se igračima sada vrti u glavama. Mi činimo sve da uvijek fokus bude na idućem treningu, sljedećoj utakmici. Bit ćemo fokusirani isključivo na Cibaliju.

Zagreb, 180218.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 22. kola 1. HNL, GNK Dinamo Zagreb protiv HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Zeljko Kopic - trener Hajduka.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Ovaj susret je i prilika da se momčad pobjedom napuni samopouzdanjem za Dinamo?

- Za mene je neprihvatljivo da nam bilo koji protivnik bude veći motiv od onog što mi sami jesmo i moramo biti. Uz sve uvažavanje Dinama, Hajduk je dovoljno velik sam za sebe.

U odnosu na zadnji susret promijenio se trener Cibalije, koliko je drugačija igra vinkovačke momčadi?

- Trenera Rupnika poznajem, radio je u trećoj ligi. Neće to biti puno drugačija igra. Ne bih išao u individualnu analizu, to je momčad koja je izuzetno agresivna, iz tog bloka ide u kontranapad. Bez obzira na njihov kadar na nama je da kroz stabilnost posjeda, točnim pasovima, reakcijama po izgubljenom lopti dominiramo terenom od prve minute. Bez obzira protiv koga se igra očekujem da svi igrači budu na najvišoj razini, da svi koji dođu na Poljud vide da idemo u pozitivnom smjeru.

Izostanak Caktaša je hendikep?

- Proces Mijinog dolaska u formu ide u dobrom smjeru. Konkretan je, očekujem od njega još više u narednim utakmicama u smislu organizacije igre, da i u tom dijelu nametne kao igrač koji će donositi prevagu.

Gyurcso je dobro zamijenio Ercega?

- Kada je došao nije bio u optimalnom stanju, prošao je dosta stvari u Poljskoj. Igrao je momčadi koja je bila u donjem dijelu tablice, nije puno ni participirao. Inzistirao sam na tome da mu se da vremena, bilo je oscilacija u izdanjima, ali izgleda sada sve bolje. I od njega u zadnjih mjesec i nešto očekujem dodatni iskorak – zaključio je na kraju presice Kopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:37