Foto: Vojko Basic / CROPIX
POKAZAO SE KAO POGODAK

RAZIGRANI MAĐAR POKAZAO SE KAO SJAJNA HAJDUKOVA INVESTICIJA Otkrivamo koliko bi Bijeli trebali platiti za otkup njegovog ugovora!

RAZIGRANI MAĐAR Za vjerovati je da će splitski klub kontaktirati Pogon oko zadržavanja hitronogog ljevokrilnog ofenzivnog igrača
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. travanj 2018. 14:02

Adam Gyurcso u siječnju je posuđen iz poljskog Pogona do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora. Već nakon dva mjeseca igranja u Hajduku potvrdio je Mađar da je vrijedan i duljeg ostanka na Poljudu nego li je to zapisano u aktualnom ugovoru o posudbi.

Koliko bi Hajduk mogao koštati otkup ugovora mađarskog nogometaša može se samo nagađati s obzirom da je njegova klauzula otkupa obveze s Poljacima poslovna tajna na Poljudu. Međutim, možemo se poslužiti s dva parametra...

Prvi je igračeva vrijednost na Transfermarktu koja trenutačno iznosi 750 tisuća eura. S obzirom da se zna kako tržište diše i da je Pogon htio pošto-potom riješiti se Gyurcsa ove zime, jasno je da njegova cijena ne može biti tako velika. Jer zabilježena je prije nego li je Mađar proigrao na Poljudu, a hitronogi ljevokrilni napadač ima i 27 godina.

Split, 070418.
Hrvatska Telekom prva liga 28. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Lokomotiva odigrana na stadionu u Poljudu.
Na fotografiji: Ante Majstorovic i Adam Gyurcso.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Drugi je parametar s kojim se možemo poslužiti iskustvo nedavnih plaćanja odšteta Hajduka prema drugim klubovima u trenutku kada su se otkupljivali ugovori igrača na posudbi.

Prošlo ljeto jednogodišnju posudbu na Poljudu završili su Gambijac Hamza i Grk Savvas. Za Hamzu je ciparski Apollon tražio 500 tisuća eura, međutim, svota je u konačnici prepolovljena i Hajduk je za Hamzu platio 250 tisuća. Savvas je iz talijanskog Barija došao besplatno, tako da su ukupno dvije posudbe s opcijom otkupa ugovora Hajduk koštale prošlog ljeta 250.000 eura.

U svjetlu svega navedenoga treba gledati i na otkup ugovora Adama Gyurcsa i pritom vjerovati kako Bijeli neće platiti više od 300 tisuća eura za njegov otkup.

Ugovor s poljskim Pogonom istječe mu za godinu dana u ljeto 2019.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 16:44