HNL

Mamić: 'Pogriješio sam s trenerom, očito je da naši kvazi-trenerčići nemaju pojma'

AUTOR:
 • Davorin Olivari

 • OBJAVLJENO:
 • 28.08.2013. u 00:05

 • Nakon bečke utakmice Zdravko Mamić nije izgledao utučeno.

  - Tužan sam, ali čestitam Austriji na plasmanu u Ligu prvaka, Zoranu i Krznaru koji su odlično pripremili utakmicu, te igračima. Takvu statistiku nije imala niti Barcelona. Ali što to vrijedi, mi smo Ligu prvaka izgubili u Zagrebu - kazao je Mamić

  Rekao je da su Modri u Zagrebu kompromitirali sve što su mogli kompromitirati i da nemaju na kraju za čim žaliti.

  - Ovo je veliki ekonomski udarac, izgubili smo koeficijent jer bismo dobili 4 boda da smo se plasirali u Ligu prvaka. Međutim, okrećemo se utakmici s Istrom, u petak čekamo ždrijeb. Sad imamo drugi cilj, Europska liga. Po svim elementima nogometne igre mi smo zaslužili prolaz, bili smo bolji u tri poluvremena, ali nas je koštalo ono zagrebačko drugo.

  Kazao je da se neće obračunavati s bivšima, ali je apostrofirao.

  - Tri mjeseca smo učinili baš sve krivo da nam se ovo danas dogodilo. Mi smo Ligu prvaka izgubili u tim mjesecima, prva utakmica je bila oličenje svega lošega. Bila je loše priprema i loše vođena svih tih mjeseci. A Dinamo uopće tjelesno nije pripremljen. Utakmica u Beču je bila savršeno vođena.

  Na kraju je rekao ovo:

  - Ako je Dinamo išta radio krivo, ako me za išta treba optužiti, treba me optužiti za izbor trenera. Uoči ove utakmice dobio sam potvrdu da naši kvazi-trenerčići neznaju. Sve što su govorili ovoj utakmici, odvilo se suprotno. Nemaju pojma.