Niksa Stipanicev / CROPIX
ODLAZAK KAPETANA

Mario Maloča korak od Poljske: Hajduku 75 tisuća eura odštete od transfera

Piše: Frane VulasObjavljeno: 02. srpanj 2015. 19:41

Mario Maloča na pragu je transfera u Lechiju iz Gdanjska . Ukoliko se sve odvije po očekivanju donedavni kapetan Hajduka karijeru će nastaviti u Poljskoj.

Otputovao je Maloča u Poljsku s managerom Adrianom Aliajem i sve je dogovorio oko transfera s čelnicima prošle sezone osmoplasirane momčadi tamošnje prve lige (Ekstraklasa). Maloča je danas bio i na liječničkom pregledu, pa će potom i potpisati trogodišnji ugovor s Lechijom, ali prvo se mora vratiti u Split i s Hajdukom raskinuti ugovor koji ga je vezao za "bijele".

Na stranu evidentan pad u formi protekle sezone i neka razmimoilaženja sa sportskim direktorom Goranom Vučevićem, ružno se klub rastao s dugogodišnjim kapetanom, zaštitnim znakom kluba, igračem koji je odbijao Dinamo, igrao dok mu se otac u bolnici borio za život...

Na Poljudu su uoči početka nove sezone Maloču stavili u skupinu igrača na koje se na računa, koji nisu išli na pripreme i iščekivao se njegov odlazak. Prije nekoliko dana Maloča je na Poljudu pokušavao dobiti čiste papire, no u Hajduku nisu pristajali na mogućnost da igrač ode bez odštete.

Na koncu će odšteta za transfer navodno iznositi 75.000 eura, uz dvije plaće koje je igrač oprostio Hajduku, no ne zaboravimo i da se Maloča u zamjenu za odlazak odrekao i cijele godine ugovora.

Ujedno će Hajduk dobiti i postotak od eventualnog budućeg transfera, navodno 25 posto.

Linker
26. travanj 2024 06:36