PRIPREME U SLOVENIJI

Dinamo do pobjede, Mamić na tribini: Modri srušili Vardar, Rog oduševio u debiju

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2015. 23:54

Utakmica između Dinama i Vardara igrala se dva puta po 60 minuta , tako su se dogovorili treneri, incijalna ideja bila je da igrači što više minuta provedu na travnjaku. Modri su krenuli odlično, zarana su poveli. Taravel je ubacio dubinsku loptu prema Soudaniju, Alžirac se bolje snašao od Grozdanovskog, prihvatio loptu ušao iskosa u šesnaesterac i onda desnom nogom matirao Pačkovskog. Nekoliko minuta kasnije, Pivarić je odlično centrirao, Hodžić je u padu pucao glavom, ali zamalo pokraj gola.

Vardar je imao priliku za poravnanje u 16. minuti, Hambardzmyan je izmigoljio obrani Modrih, ali je Eduardo skinuo ‘zicer’. Međutim, dvije minute kasnije Portugalac nije mogao ništa. Blaževski po sredini probio vezni red, a onda s nekih 20 metara opalio i pogodio sam donji lijevi kut njegove mreže. Prije nego se krenulo s centra, došlo je do koškanja na sredini travnjaka. Dva Vardarova igrača zakačila su se Soudanijem, dotrčao je Eduardo, s druge strane je krenuo čuvar mreže Vardara Pačkovski, ali je njihov bliski susret zaustavljen od ostalih igrača jedne i druge momčad na sredini travnjaka.

Vardar je mogao do vodstva mogao u 23. minuti. Nikolovski je ubacio, a Hambardzumyan je glavom pogodio prećku! Nakon što je desetak minuta Vardar bio konkretniji, Modri preuzimaju konce igre. Napadi prema vratima makedonskog prvaka sve su češći, opasne akcije se redaju. Nakon krasne akcije Dinamo dolazi do vodstva. Raspoloženi Pivarić je ubacio s boka, Soudani je izvrsno skočio, glavom dobacio loptu do Fernandesa, koji isto tako glavom s nekih pet metara zabija loptu u mrežu.

Rog oduševio

Nakon toga smo vidjeli zašto je Dinamo kupio Marka Roga. Prvo je momak iz Nedeljaneca predribalo dvojicu igrača Vardara, potpuno slomivši obranu, ali je prekršajem zaustavljen na nekih dvadeset metara. Slobodni udarac je izveo Pamić, snažnim udarcem uzdrmao je prečku!

Dvije minute kasnije opet je Rog izludio obranu Vardara, dubinskim pasom uposlio je Soudanija, koji ne koristi priliku, s nekih 15 metara puca, ali Pačkovski je dobro reagirao. Kad smo već kod Soudanija, on je jučer u svojih 60 minuta koliko je proveo na travnjaku pokazao najviše od svih, dobar je bio i Fernades, a Marko Rog zaista je odlično debitirao u dresu Dinama.

Vrlo brzo se uklopio u momčad, kao da je već duže vremena u modroj momčadi. Jako dobro je surađivao s suigračima, a s nekoliko poteza pokazao je svoj veliki talent. Ako je suditi po prvoj utakmici, Dinamo je kupnjom Roga napravio dobar potez, dobio je igrača koji okomito napada suparničku obranu, zabada se poput šila prema šesnaestercu, a itekako dobro zna asistirati u pravom trenutku.

U drugom 60-minutnom dijelu ritam je bio kao u prvom satu, opet je viđen dobar nogomet.

Prvu veliku priliku u tom dijelu imao je Amer Gojak, nakon dodavanja Machada, gađao je ‘rašlje’ s a18 metara, ali je pormašio za nekoliko centimetara. Nova dobra akcija uslijedila je nakon nekoliko minuta, Gojak je dobacio do Cekicija, ovaj do Pjace koji puca sa 10 metara, ali vratar Vardara je sjajno obranio. Najbolji igrač Dinama u drugoj dionici, Amer Gojak, bio je autor sjajne solo akcije nakon koje je sjajnim udarcem sa 20 metara rasparao mrežu Vardara.

Nakon toga Modri su potpuno preuzeli kontrolu igre, Vardar se više nije mogao oduprijeti. Kod četvrtog gola Cekici je centrirao, a Najdoski je nespretno loptu poslao u vlastitu mrežu.

Što se pripreme bliže kraju, Dinamo izgleda sve bolje, a u jako dobroj uživao je u i Zdravko Mamić koji je jučer imao težak dan. Čak je i zapjevao na tribinama u društvu svojih prijatelja iz raznih dijelova Hrvatske, koji su mu došli dati podršku, naručivši na kraju piće za sve.

DINAMO - VARDAR 4:1

DINAMO: Eduardo (od 40. Ježina) - Pinto, Šimunović, Taravel, Pivarić - Ademi, Pamić - Soudani, Rog, Fernandes - Hodžić (drugo poluvrijeme: Ježina (od 80. Mikulić) - Matel, Benković, Musa, Barišić - Machado, Goncalo - Olmo, Gojak, Cekici - Pjaca). TRENER: Zoran Mamić

VARDAR: Pačovski - Mijušković, Grnčarov, Gligorov, Grozdanovski - Nikolov, Felipe - Hambardzumyan, Ivanovski, Velkoski - Blaževski (još su igrali: Popov, Spirovski, Asani, Petkovski, Stojkov, Temelkov, Najdoski, Brdarovski). TRENER: Sergej Andrejev.

Linker
07. svibanj 2024 04:49