CROPIX
RASPLET BEZ IMALO DRAME

MATEMATIKA JE JASNA - DINAMO VEĆ NA VELIKI PETAK MOŽE POSTATI PRVAK HRVATSKE Na Maksimiru sve izračunali, evo koliko im bodova treba za naslov

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. travanj 2019. 10:13

Ne računajući kup-utakmicu s Osijekom, Dinamo u travnju neće odigrati nijednu utakmicu u Maksimiru. Neobično, ne i nepoznato, znamo za one promjene domaćinstava.

Derbi u Splitu bio je početak niza od pet utakmica u kojima će Bjeličina momčad gostovati, sad slijede Rudeš, Istra, Slaven Belupo i Osijek. Poker težih, ili manje težih gostovanja. Na svim je tim terenima Dinamo ove sezone već pobjeđivao. Izračunali su u Maksimiru da im je za potvrdu naslova dovoljno još 10 bodova.

To je istina, 10 bodova iz te četiri utakmice bilo bi dovoljno ako Rijeka ne osvoji svih 12. Ako, pak, Rijeka osvoji svih 12 u iduće četiri utakmice, onda bi Modri još matematički bili prvaci, jer ih čeka i međusobni susret s Rijekom.

Tada bi, uz uvjet da Rijeka osvoji sve, a Dinamo izgubi sve ostale utakmice do kraja, Modrima trebao barem remi na Rujevici za osiguranje naslova. Matematički, bez dodatnih “ali”, Dinamu je dovoljno 11 bodova da potvrdi naslov prvaka.

S obzirom na to da Rijeku čekaju i dva teška gostovanja u Gorici i na Poljudu i da ni na Rujevici ne planiraju 12 bodova iz iduće četiri utakmice, vrlo je vjerojatno da će Dinamo iduću utakmicu HNL-a u Maksimiru već igrati kao prvak. Suparnik je Lokomotiva!

Na Veliki petak u Koprivnici ili u idućem kolu u Gradskom vrtu, ovisno o Rijekinim rezultatima, Dinamo može postati prvak po svim kriterijima, koji isključuju bilo kakvu vjerojatnost.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 02:03