Matjaž Kek
 Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
REAKCIJA TRENERA

MATJAŽ KEK SMRKNUT NAKON PORAZA U DERBIJU! ČESTITAO TRENERU KOPIĆU I HAJDUKU I EKSPRESNO NAPUSTIO PRESICU 'Treba izdržati ovakvu situaciju...'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 02. prosinac 2017. 21:30

Dvadeset utakmica nije izgubio Kek od Hajduka. Ukupno 1800 minuta, mnogo je to nogometa. Iako su se kvalitativni omjeri dolaskom nove vlasti na Rujevici promijenile u kvarnersku korist, ta serija slovenskog stručnjaka protiv momčadi s Poljuda zaista je bila fascinantna. I naravno da nije mogla trajati zauvijek. Nisu uspjeli Burić, Tudor, Pušnik, Carillo... Ma nitko nije mogao dobiti Rijeku, sve do Željka Kopića koji se protiv Bijelih dokazao već u koprivničkim mandatu.

- Čestitke igračima na pobjedi, odradili su fantastičan posao. Uspjeli smo se koliko-toliko regenerirati nakon Gradskog vrta, znali smo kako će Rijeka igrati, htjeli smo im parirati posjedom u prvom poluvremenu. U nastavku su domaći stisnuli, to je nešto s čim se na Rujevici trebate pomiriti, ali mislim da su momci odlično iznijeli utakmicu na psihološkom planu. Imali su veliku energiju i želju, bacali su se na glavu i jasno mi je zašto nam se događaju neke pogreške u primanju i predaji - kazao je Kopić.

Matjaž Kek došao je smrknut pred novinare, no nije ponudio smisleno objašnjenje za novi domaći poraz.

- Evo, serija protiv Hajduka je 'pukla'. Tako je to u nogometu, sve se okrenulo protiv nas, promašujemo mrtve šanse, a dobivamo golove praktički iz ničega. Čestitke Hajduku, treba izdržati ovakvu situaciju.

Kako izdržati, bilo je jedino pitanje upućeno Keku.

- To je pitanje za sve nas u klubu - kazao je Matjaž Kek i napustio press konferenciju.

A budući da su na Rujevicu krizu odlučili riješavati pričom, a ne konkretnim potezima, jasno je da će tek zima (promjena vlasničke strukture) donijeti bitne i apsolutno prijeko potrebne promjene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 10:28