Foto: Darko Tomas / CROPIX
VRUĆA TEMA

'MI ĆEMO DOBITI IZGON S OVOG STADIONA AKO NEŠTO NE PODUZEMEMO' Predsjednik Dinama o promjenama koje pune naslovnice medija

Mi ćemo dobiti izgon s ovog stadiona ako nešto ne poduzmemo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. veljača 2019. 09:01

Mirko Barišić, predsjednik Modrih, bio je jedini čovjek iz zagrebačkog kluba koji je svjedočio onoj posljednjoj utakmici u europskom proljeću 1970. godine.

Kao član tadašnjeg Izvršnog odbora u društvu predsjednika Drage Božića bio je na ogledu koji je Dinamo u Gelsenkirchenu izgubio od njemačkog Schalkea s 0:1.

- Nažalost, izgubili smo i prvu utakmicu u Zagrebu s 1:3. Pokušali smo sve nadoknaditi, ali eto, nismo uspjeli. Schalke je bio bolji, a sjećam se da se na toj utakmici teško ozlijedio Rudi Cvek. Ta ozljeda tada imala je i kasnije na neki način utjecala na njegovu karijeru. Atmosfera je tada bila dobra, došli smo s mnogo htijenja i žara. Ipak, nismo uspjeli ispraviti priču iz Zagreba, bila je to preteška misija - prisjetio se Barišić.

- Tada, prije 49 godina, su mi govorili da sam premlad za neke stvari, a sad mi govore da sam prestar! Ali, eto danas se osjećam kao tada u Gelsenkirchenu, osjećam se kao mladić, što da radim?

Prijeti izgon

Kad smo već pričali s prvim čovjekom maksimirskog kluba, zanimalo nas je što misli i inicijativi Grada, odnosno gradonačelnika Milana Bandića o natkrivanju zapadne i istočne tribine maksimirskog stadiona?

- To je u redu... Mi ćemo dobiti izgon s ovog stadiona ako nešto ne poduzmemo. Nećemo dobiti licencu. Uvijek sam govorio da ćemo sve raditi u suradnji s Gradom. Mi to i radimo. Dinamo ne odustaje od toga da bude suulagač. Drago mi je da to sve ide naprijed. S tim da vam moram posebno apostrofirati da se tu ne radi samo o natkrivanju zapadne i sjeverne tribine. Radi se i o uređenju interijera pod sjevernom tribinom što je ogroman prostor. Na taj dio otpada veliki dio financijskih sredstava. Da, zadovoljni smo time, jer imat ćemo natkriveni prostor za 20 tisuća ljudi! To je već nešto, onda će biti mnogo lakše. Ljudima treba komfor, oni to zaslužuju. Mi smo vjerojatno jedini klub u Euroligi koji nema natkrivene tribine. Sad se to mijenja - zaključio je Barišić.

Linker
27. travanj 2024 06:59