CROPIX
ZA NJEGA DILEME NEMA

MISTER DERBI OTVORENO O NAJVEĆOJ UTAKMICI KAKVE NAJVIŠE VOLI 'Uvukla se sumnja, ali strahu nema mjesta...Vrijeme je da se iskupimo'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 21. travanj 2018. 16:51

Dva dana uoči hrvatskog derbija koji može odlučiti, ali i zakomplicirati prvenstvenu utrku, porazgovarali smo s najvećim stručnjakom za takve utakmice u HNL-u, Misterom Derbyjem, El Arabijem Hillalom Soudanijem.

Bez alžirskog napadača u zadnjih pet sezona uključujući i ovu Dinamo je pobijedio samo u jednom od devet nadmetanja s Hajdukom i Rijekom, a u 30 ovosezonskih kola najbolji strijelac 'modrih' (15 pogodaka, osam asistencija) izostao je s osam utakmica u kojima su njegovi suigrači izgubili 10 bodova, uključujući dva poraza zaredom koja su presudila Mariju Cvitanoviću, Rijeku i Lokomotivu (po 1-4). No, igrao je Soudani i u preostala dva Dinamova domaća poraza ovog proljeća, protiv Hajduka i Osijeka (po 0-1), što znači da ni on ne može baš uvijek biti igrač odluke...

Na zimsku pauzu otišli ste sa +12, sad je samo +5, trebaju li poklonici 'plavih' strahovati da će ostati bez naslova prvaka koji se činio nadohvat ruke?

- Jasno mi je da se uvukla sumnja, ali ne, strahu nema mjesta. I dalje imamo zadovoljavajuću prednost, a to što ona nije tako velika više je splet nekih nesretnih okolnosti nego naše loše igre. Tu mislim na derbi s Hajdukom u Maksimiru u kojem smo bili oštećeni pa i ovu zadnju utakmicu s Osijekom kada lopta jednostavno nije htjela ući u gol.

Kako diše plava svlačionica dva dana uoči najvećeg derbija?

- Naravno da nas je poraz malo zaljuljao, ali uvjereni smo da ćemo se vratiti na naše staze već u nedjelju na Poljudu.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Soudani.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Ovog proljeća izgubili ste već četiri utakmice, od čega tri doma. Što se to događa? Kao da vam dosadašnji krivi koraci ili pristup kojim ste ulazili u neke utakmice nisu bili dovoljno upozorenje, pa čak ni promjena trenera?

- Da znam odgovor na to pitanje, otklonili bi problem već nakon prvog poraza. Očito nam se stav ‘lako ćemo’ s kojim smo ulazili u utakmice obio o glavu. To u današnjem nogometu ne prolazi i valjda smo postali svjesni toga. Ako nismo, krajnje je vrijeme da postanemo.

Kad se pogleda tablica samo 10 utakmica proljeća, Hajduk je prvi sa 23 boda i u naletu, Dinamo tek četvrti sa 16. Jeste li vi igrači, pogotovo vi najiskusniji, svjesni ozbiljnosti situacije?

- Budite uvjereni kako smo svjesni situacije i krivnje. Ona nije isključivo naša, ali postoji i od toga ne treba bježati. Na svu sreću, prednost koju imamo još uvijek je dovoljna da prvenstvo privedemo kraju bez dodatnih stresova. Još uvijek smo gospodari situacije i siguran sam kako će sve biti u redu.

Nije vas bilo na derbiju na Rujevici kad je Dinamo izgubio od Rijeke 1-4, vratili ste se za polufinale kupa, kad je bilo 3-0. Od vas kao Mr. Derbyja najviše očekuje u nedjelju na Poljudu?

- Naravno da sam svjestan što navijači očekuju od svih nas, ne samo od mene. U svoje ime mogu obećati kako ću dati sve da ispunim očekivanja koja su stavljena pred nas, a siguran sam kako svatko u svlačionici isto razmišlja. Nema bolje prilike od derbija da se iskupimo za neke loše stvari koje su nam se dogodile ovo proljeće.

Prema zadnjim rezultatima ispada da bolje prolazite s Hajdukom u Splitu nego u Zagrebu, jeste li sposobni ostati neporaženi u vrućem ozračju Poljuda ili je čak ohladiti eventualnom pobjedom, čime bi valjda napravili taj presudni korak do naslova?

- Volim igrati u takvoj atmosferi i sigurno nas ne plaši pun Poljud. Imamo dovoljno iskusnih igrača u svlačionici koji znaju odgovoriti na takav podražaj i koji se znaju ponašati u atmosferi koja nas očekuje u nedjelju. Nitko sretniji od mene ako nastavimo s tradicijom dobrih rezultata u Splitu, ali za to ćemo trebati uložiti puno truda.

Uglavnom, spremni smo za taj korak, poručio je Soudani.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:19