CROPIX
NAJAVA KOJA ĆE ZAPALITI SPLIT

LEGENDARNI HAJDUKOVAC ZAGOLICAO MAŠTU NAVIJAČA 'Hajduk ima jednu ogromnu prednost protiv Dinama, ali vidjet ćete, derbi neće odlučiti prvenstvo!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. travanj 2018. 18:06

Kako najveću utakmicu u Hrvata vidi Ante Miše, nekadašnji kapetan i trener Hajduka koji pobjeđivao Dinamo u derbijima? Miše je jako zadovoljan igrom Hajduka i smatra da bi Bijeli mogli dobiti najvećega rivala jer su u odličnoj formi...

- Ovo je utakmica sezone, nema sumnje. Evo, taman sam pročitao izjavu Zorana Vulića u Sportskim novostima i slažem se s njim. Kada god je Hajduk stizao i bio lovac, na kraju je uvijek bio prvak. Trenutno su Bijeli u puno boljoj formi od Dinama, koji ne igra dobro i zaredao je s rezultatima koji Hajduku daju za pravo da može razmišljati o tome da na kraju može biti i prvak.

Kopić je posložio Hajduk, Mađar Gyurcso je u životnoj formi... S druge strane, Dinamo s Jurčevićem nije dobio što je htio, za sada?

- Slažem se da Dinamo nije napravio nikakav pomak, možda je imao nesreću što su mu se ozlijedili Olmo i Moro, koji su bitni igrači. Hajduk igra visoko, igra visoki presing, rade brzu tranziciju kada oduzmu loptu i rezultati se vide. Možda je bilo nekih koji nisu igrali dobro, kao protiv Intera u prvom dijelu, ali su zato u drugom sve naplatili. Svaku utakmicu igraju na pobjedu. U Gyurcsu su dobili pojačanje, igra jako dobro. Igraju na njegovim i Caktaševim krilima. Caktašu je ova stanka zbog kartona možda i dobro došla da se malo odmori i da bude jedan od junaka derbija u pobjedi Hajduka koju očekujem.

Zapresic, 140418.
SRC Zapresic.
Utakmica 29. kola HT Prva hrvatska nogometna liga,
NK Inter - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Mijo Caktas.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Mijo Caktaš

Kakav susret očekujete?

- Stvarno je sazrelo vrijeme da Hajduk pobijedi u Splitu. Imaju igru, ofenzivni su, stoje visoko i trebaju odigrati kao u prijašnjim utakmicama. Ne vjerujem da će se Dinamo zatvoriti iako Hajduk ima malo problema kada s protivnik tako postavi. Dinamu odgovora bod, ali ne vjerujem da će se braniti.

Koga vidite kao čovjeka prevage?

- Meni je to uvijek Mijo Caktaš prvi “pick”, trenirao sam ga i znam o kakvom se igraču radi. Trebalo mu je malo vremena, ali on je nogometaš koji ima potez, ima nos za gol i dolazak iz drugoga plana u prazan prostor. Dakako, tu još vidim Gyurcsa, a posebno bih pohvalio Juranovića koji igra na jako kvalitetnoj razini već duži niz utakmice. Tu je kapetan Nižić koji ima konstantnu formu. Hajduk ima “kičmu” - Letica, Nižić, Caktaš i Gyurcso, a uvijek treba računati na Futacsa koji se oporavio i vraća se pomalo.

Stadion bi trebao biti pun, Hajduk nije odavno bio u ovakvoj prilici.

- Hajduk će imati veliku prednost domaćega terena. Imaju Torcidu koja će doći u velikom broju i mislim da će na derbiju biti 30 tisuća ljudi.

Kakav nas rasplet očekuje ovisno o ovoj utakmici?

- Ova utakmica puno toga odlučuje, ali neće odlučiti prvenstvo. Po meni će odluka pasti u zadnjem kolu kada Hajduk gostuje u Rijeci. Ali, ako Hajduk pobijedi, u što ne sumnjam, dat će im veliki vjetar u leđa i bit će u boljoj situaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:57