DINAMO - SPLIT 1:0

Modri srušili Split: Trenutak čarolije Duje Čopa za pobjedu Dinama na Maksimiru

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. kolovoz 2014. 21:09

Dvoboj s europskim predznakom otišao je na stranu Dinama. U Maksimiru su ‘modri’ nastavili niz nepobjedivosti u HNL-u nakon što su pobjedili Split 1-0. Jedni gol na utakmici djelo je Duje Čopa u samom finišu prvoga dijela.

Dugo se Dinamo mučio sa Splitom. Sve je sjajno funkcioniralo dok ‘modri’ loptu nisu donijeli loptu pred kazneni prostor gostiju. No, tamo su nastajali problemi. Nije bilo zadnjeg pasa ili nekog centaršuta koji bi probio čvrstu i organiziranu obranu Splita. I kada su gosti pomislili da će na odmor s ‘nulom’, Sigali je odigrao pas dug 40 metara, pronašao Brozovića koji proslijeđuje loptu Čopu. Slijedio je udarac u same rašlje kojeg tri Vukovića ne bi uspjelo obraniti.

Pogodak za naklon Maksimira na kojem se skupilo tek nešto više od dvije tisuće navijača. Puno premalo da pozdrave povratak u Maksimir Ognjena Vukojevića koji je ušao u igru u 67. minuti te upisao prvi povratnički i ukupno stoti nastup za Dinamo. Malo kasnije Maksimiru se u dobrom svijetlu predstavio i Henriquez, novi ‘Plavi 9’, koji je stigao s Old Trafforda a solidan dojam ostavio je i Splitov Marko Rog koji je s loptom u nogama bio brži od većine igrača bez lopte. U nastavku je Dinamo nastavio s dominacijom ali bez nekih izrazitih prilika dok je obrana domaćina na čelu s kapetanom Šimunićem odigrala na vrhunskoj razini i zatvorila sve prilaze svojim vratima! Nešto slično očekujemo i u četvrtak protiv Petrolula.

Zanimljivo, mnogi su hrvatski mediji Zdravka Mamića locirali u Bukureštu gdje je izvršni predsjednik Dinama navodno lomio Steauu oko cijene ispisnice za lijevog beka Iasmina Latovlevicia. Međutim, nakon što je zgotovio transfere Herniqueza i Vukojevića, Mamić je uzeo zasluženi godišnji odmor i otišao na more. U Hrvatsku. Vratio se pred utakmicu sa Splitom, taman da bi svjedočio generalnoj probi ‘modrih’ uoči Petrolula.

I logično je da nije pravi tajming za dogovaranje transfera jer Steaua ima važan dvoboj play offa Lige prvaka koji igra protiv Ludogoreca. Ako će Larovlevici biti aktualan, biti će to u finišu prijelaznog roka kada će mnoge stvari biti jasnije... A Dinamo se za put u Rumunjsku trebao pripremati na raftingu. Odluka da se ode na team building dočekana je s velikim veseljem u svlačionici no na koncu se odustalo od te ideje zbog turističke sezone. Umjesto raftinga, 'modri' će se družiti na zajedničkom ručku u subotu poslijepodne.

- Moramo približiti strane i domaće igrače kako bi što prije napravili ekipu od Dinama - otkrio je Ognjen Vukojević prije nekoliko dana a zajednički ručak je prvi korak prema ispunjenju tog cilja.

- Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo u dobroj utakmici bili bolja ekipa i jako sam sretan igrom moje momčadi. Posebno me veseli što kvalitetnoj momčadi kao što je Split nismo dopustili pravu priliku za pogodak. Ostaje žal jer smo u drugom dijelu imali nekoliko sjajnih prilika, čiste mat pozicije i to je ono što moramo popraviti kako bismo u budućnosti bili još bolji. Pinto? Nije ozlijeđen već ga je na kraju utakmice uhvatio grč – rekao je Zoran Mamić.

- Nakon poraza protiv Rijeke Dinamo baš i nije bio idealno rješenje za vađenje. Zadovoljan kako su moji igrači odgovorili protiv favoriziranog domaćina. Nažalost, primili smo jedan gol. Kod udarca Čopa izostala je kvalitetnija reakcija našeg bloka. Kada se rasteretimo sadašnjeg ritma utakmica vjerujem da ćemo izgledat još bolje i uhvatiti priključak s vodećim momčadima - kazao je trener Splita, Ivan Matić.

DINAMO - SPLIT 1:0 (Čop 45')

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado (od 67. Vukojević) - Soudani, Wilson, Čop (od 73. Henriquez)

SPLIT: Vuković - Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević - Vidović (od 78. Mršić), Dujmović - Belle (od 53. Cikalleshi), Rog, Glavina - Bilić (od 71. Bagarić)

DINAMO - SPLIT 1:0 (Čop 45')

KRAJ UTAKMICE

91. minuta - Antolić je pucao s dvadesetak metara, ali lopta je prošla pored gola

84. minuta - Henriquez je idealno poslužio Wilsona koji je s desetak metara neometan pucao pored gola

80. minuta - Ubačenu loptu u kazneni prostor glavom je na desetak metara zakačio Henriquez, ali lopta je prošla pored gola

77. minuta - Odličnu akciju odigrali su Modri na šesnaest metara od gola,a Henriquezov udarac s desetak metara brani Vuković

68. minuta - U igru je nakon povratka u 'modri' dres ušao Vukojević

54. minuta - Bilić je iskoristio neodlučnost u obrani Modrih, ušao u kazneni prostor i pucao, ali Eduardo brani njegov pokušaj.

52. minuta - Nakon dobre akcije Dinama, prvu priliku propustio je Soudani, a odmah u idućem naletu Machado je pucao pored gola

47. minuta - Iz daljine je zapucao Vidović, ali Eduardo je siguran

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 45. minuta - Izgledalo je kako će se na odmor otići bez pogodaka, a onda je Čop precizno opalio s ruba šesnaesterca i pogodio same rašlje Vukovićeva gola za vodstvo Dinama

33. minuta - Dujmović je opalio ambiciozno s tridesetak metara, ali kao i kod Machada na drugoj strani, lopta je otišla visoko iznad gola

27. minuta - Machado je uputio udarac s dvadesetak metara, ali lopta je otišla visoko iznad grede

21. minuta - Brozović je dugom loptom pronašao Soudanija koji je pokušao pucati isprve iz okreta s desetak metara, ali lopta je otišla pored gola

10. minuta - Nakon prvih desetak minuta igra se uglavnom odvija na sredini terene, bez većih prilika s jedne ili druge strane. Najozbiljniju priliku imao je Šimunić nakon kornera, ali njegov udarac glavom Vuković je lakoćom zaustavio

1. minuta - Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:31