Tom Dubravec / CROPIX
SPEKTAKL U DUGOPOLJU

Matić uvjeren: 'Ova momčad može s pozitivnim rezultatom otići na uzvrat u Torino'

Napunili smo se samopouzdanjem i vidjeli da se možemo nositi s europskim rivalima, kaže Dujmović
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 21. kolovoz 2014. 14:40

U dobrom duhu, s puno optimizma, Split dočekuje Torino, svoga četvrtog europskog suparnika ovoga vrućeg ljeta. Na početku press-konferencije trener Ivan Matić još je jednom podvukao tko je najzaslužniji za ovaj uspjeh.

- Sve zasluge idu igračima, oni su ostvarili ovaj povijesni uspjeh. Nema smisla naglašavati važnost ove utakmice; vjerujem da ova momčad protiv favorita, kluba iz Lige petice, zna kako odigrati i s pozitivnim rezultatom i impresijama otići na uzvrat u Torino.

Prvih 90 minuta, ta prva utakmica u principu je nepoznat teren. Uza sve poštovanje jednih prema drugima, snaga se neće moći osjetiti dok sudac ne da prvi zvižduk.

- O snazi Torina možemo govoriti samo na temelju ovih utakmica protiv Šveđana kao i prijateljskog sraza s Rubinom. Na temelju toga mislim da bi i neodlučen rezultat za nas bio pozitivan - rekao je Matić, a zatim se riječima posvetio svojoj momčadi.

- Imali smo šest dana da se odmorimo, pritom smo ispunili jedan od ciljeva osvajanjem Županijskog kupa. U nekim se utakmicama osjetio umor, pogotovo protiv Rijeke i Dinama, ali nadamo se da će veći broj utakmica biti naša prednost.

Otprije se zna da neće biti Ante Ercega, kojemu je stanje s Ahilovom tetivom toliko ozbiljno da se razmišlja i o operativnom zahvatu.

- Evidentno je da nema Ercega, kao što Cikalleshi nema pravo nastupa. Upitan je i Glavina, čekat ćemo ga do posljednjeg trenutka.

Iako je nezahvalno govoriti o dobrim i lošim stvarima svoje momčadi, pa i protivničke, Matić je spomenuo neke stvari u kojima očekuje poboljšanje.

- Nismo izgledali dobro u prekidima u posljednjih nekoliko utakmica, očekujem da ćemo to popraviti kao i da odigramo bolje na bokovima. Time nikako nisam zadovoljan.

Split je bio prisiljen otići iz Parka mladeži, hoće li igranje u Dugopolju biti hendikep?

- Nije naš ambijent, ali svejedno očekujem da će biti dobra atmosfera. Posljednja dva dana smo trenirali tamo i mislim da će biti u redu.

Talijanske novinare zanimalo je bi li Matića doista zadovoljio neodlučen rezultat u prvoj utakmici?

- Zašto ne? Ne znamo gdje smo u odnosu na Torino prije nego prođe ovih 90 minuta. Dakle bit ćemo pametniji nakon prve utakmice.

Uglavnom, Matić ne izgleda kao netko tko je impresioniran Torinom, imamo dojam da on vidi priliku Crvenih za još jedan podvig.

Jedan od najiskusnijih igrača Splita Tomislav Dujmović osvrnuo se na ono što su Crveni prošli:

- Općenito, rasli smo iz utakmice u utakmicu, mislim da smo i iznenadili sami sebe. S druge strane, napunili smo se samopouzdanjem i vidjeli da se možemo nositi s europskim rivalima. Motiva nam ne manjka, bila bi ogromna stvar plasirati se u skupinu Europske lige.

Iako talijanski klubovi više ne igraju u završnicama europskih kupova kao nekada, još uvijek su puno ispred našega nogometa.

- Izuzetno respektiramo talijanski nogomet, u Italiji se igra odličan nogomet. Možda Torino ne poznajemo dovoljno, upoznat ćemo, ali najvažnije je koncentrirati se na sebe, na naše izdanje, kako ćemo odigrati, iskoristiti naše prednosti. Jedna od naših prednosti jest naša uigranost, raniji ulazak u sezonu.

Dujmović je posebno naglasio jednu utakmicu kao najbolju Splitovu, ona koja strši iznad svih:

- Prva utakmica protiv Čornomoreca je naša najzrelija, pogotovo taktički, čak smo imali priliku slomiti ih do kraja, ali i 2:0 se pokazalo dovoljno za uzvrat. Sada igra ne mora biti na razini, bitan je rezultat. Bilo bi lijepo pobijediti s 1:0.

Ne da bi bilo lijepo, bilo bi fantastično. Pretpostavljamo da bi takav ishod potpisali svi u svlačionici Crvenih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 13:07