Foto; Ronald Gorsic / CROPIX
ZANIMLJIV MIKS

MORO I OLMO KONKURIRAJU ZA NAGRADU 'GOLDEN BOY', U MODROJ SVLAČIONICI NIKAD VIŠE - SLAVENA 'Da, ispalo je tako i to ima svojih prednosti...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. srpanj 2018. 16:41

Puno je metamorfoza prošao Dinamo zadnjih godina. Bili su okosnica momčadi domaći klinci, zatim su u nekoliko faza to bili stranci. Jednom Brazilci, koji su činili većinu u svlačionici, pa potom su prevlast preuzeli Argentinci. Onda su odjednom počeli dolaziti igrači iz Europe, među njima su nekoliko godina dominirali Portugalci. U kombinaciji s Južnoamerikancima i domaćim dečkima. Ali rijetko je kao što je sad Dinamo bio - slavenska momčad.

Naime, ako izdvojimo šestoricu igrača Doumbiju, Theophilea, Olma, Moharramija, Rrahmanija i Matela, od koji neki i nisu u punom pogonu niti još konkuriraju za momčad niti će neki od njih biti u konačnom kadru, svi u Dinamovoj svlačioni su - Slaveni. Hrvati, ‘Bosanci’, Poljak, Čeh, Slovenac... Ne pamtimo da je u svlačionici u skorije vrijeme bilo toliko igrača slavenske krvi.

Europa brzo stiže

- Da, ispalo je tako. Ali, to ima svojih prednosti, mnogi od tih igrača bliski su po mentalitetu i neće im trebati puno vremena da se prilagode - rekao je Nenad Bjelica, kojemu je to jedna od najvažnijih komponenti. Da su igrači karakterni i da im ne treba puno vremena za prilagodbu, jer brzo dolaze prvi europski ispiti, koje treba riješiti uspješno.

Inače, do Moravskih toplica probila se i jedna lijepa vijest. Prestižni torinski sportski list Tuttosport objavio je kandidate za uglednu nagradu ‘Golden Boy 2018’ za najboljeg mladog nogometaša Europe. Među kandidatima su i dvojica Dinamovih igrača, Dani Olmo i Nikola Moro.

Nadodajmo, kako su među 100 nominiranih igrača svoje mjesto pronašli i bivši Plavi, Borna Sosa i Davor Lovren. Osim novinara Tuttosporta u izboru sudjeluju i novinari iz La Gazzette dello Sporta, Corriere dello Sporta, Marce, Bilda i Timesa, a od 2003. otkad je uvedena nagradu su između ostalih osvjali Van der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Aguero, Götze, Isco, Pogba, Mbappe... Ugledno društvo.

Spomenimo i da Modri u Murskoj Soboti i danas i sutra igraju utakmice. U utorak će suparnik biti klagenfurtska Austria, dok je za srijedu planiran susret s Triglavom iz Kranja. U obje će utakmice Nenad Bjelica kombinirati momčadi, još uvijek traži idealnu postavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:33