Split, 310318.
Nogometna utakmica 27. kola HT Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Marko Futacs
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX

KAKO ĆE SE SITUACIJA RASPLESTI?

NA POLJUDU NEMAJU NAMJERE POPUSTITI U 'SLUČAJU FUTACS' Želi otići? Može, ali ovo je cijena ispod koje se Bijeli neće spustiti

AUTOR:
  • Slaven Alfirević

 • OBJAVLJENO:
 • 10.06.2018. u 22:52

 • Marko Futacs prvi je idući grop kojega mora razriješiti sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović, za njim odmah i Ahmed Said, piše Slobodna Dalmacija.

  U kuloarima Poljuda ima ih koji su očekivali objavljivanje transfer-liste, ali zapravo to i ne bi bio dobar potez. Kao da se ne zna koga bi se sad u Hajduku voljeli riješiti kao balasta, jer su – preskupi. No, svaki od njih ima i svoju specifičnu priču koju smo minulih dana više-manje za svakoga ispričali.

  Napokon, svi oni imaju važeći ugovor s "bijelima" koji im traje još jednu ili više godina, pa što ako ih objaviš i popišeš da su na transferu? Može im samo cijena pasti, kao, Hajduk ih se odriče.

  Prava rasprava na tu temu složit će se od 18. lipnja, prvog dana priprema u novoj sezoni. Vidjet ćemo koga će sve trener Željko Kopić imati na prozivci, ima li netko da se neće odazvati i kako ih sve raspodijeliti? Hoće li biti i onih s druge strane crte?

  Da su među onima koje ne vidimo u idućoj sezoni među "bijelima" i Futacs i Said, pisali smo već.

  No, nisu u istom košu: Futacs želi otići, a u Hajduku bi rado Saida sistematizirali negdje drugdje.

  Na primjer, ako bismo desetak dana prije početka priprema prognozirali, ne vjerujemo da će Futacs doći na prozivku, a s druge strane Said nema razloga da ne dođe. U Poljudu, ako smije pretpostaviti, voljeli bi da bude obratno.

  Malo u šali, ali tako je to.

  Vrući marun Futacs, dakle. Sve se naglavce preokrenulo onog trenutka kad je – braneći Saida – napadnut u gradu, udaren ulice ili kako se pisalo nogom u glavu od navijača, ni kriv, ni dužan. "Kriv" utoliko što je ušao "u fajt" jer je branio napadnutog suigrača Saida.

  Kasnije, dao je do znanja kako se ne vidi više u Hajduku i traži – prekomandu. Odradio je preostale utakmice u bijelom dresu do kraja sezone, zadnje minute finala protiv Dinama kad je Kopić napao "modre" s dvije haubice, Almeidom i Futacsem, bile su zapravo njihov labuđi pjev u bijelom dresu.

  Almeida je otišao, istekao mu ugovor, a na dnevni red dolazi "grip Futacs".

  On bi želio otići. Hajduk ga ne pušta jer mu teče ugovor, a nešto je i uložio.

  Hajduk bi rado na njemu od budućeg kluba inkasirao 600.000 eura, da vrate uloženo u posljednje dvije godine.

  Futacs i Hajduk su živjeli idilično do tog zlosretnog trenutka kad su se prvotimci upustili u šetnju gradom premda su dan ranije izgubili derbi protiv Dinama.

  Premda je svo vrijeme hvalio Hajduk koji mu je dvaput pomogao da se oporavi i baci štake, te ga počastio i novim ugovorom za iduću sezonu (a i on je zabijao golove, nije da nije), Futacs je prelomio: odradit će sezonu do kraja, a onda želi otići.

  Kako će Bjelanović izaći na kraj u tome?

  Ranije se spominjalo da je Futacseva izlazna klauzula 1,5 milijun eura, ljutili bi se kad bi se spominjala mogućnost da se transferira drugdje, a sad bi bilo sjajno kad bi se našao klub koji bi za 600.000 eura otkupio Futacsa.

  Premda je došao u Hajduk bez odštete, Futacs sigurno vrijedi toliko. I ima cijelu godinu dana ugovora pred sobom.

  Ima li neki klub koji bi obeštetio Futacsev boravak u Hajduku sa cca 600.000 eura, pa da se u miru raziđu?

  Ipak je "klasa A" kako ga je zvao Marijan Pušnik i lani je bio prvi strijelac lige. A sad mu se ne ostaje dalje, dovraga i ugovor koji ga veže...

  Iz drugih medija