CROPIX
DONOSI DOBRU ATMOSFERU

NAJVEĆE OTKRIĆE DINAMA I ČOVJEK ZA DOBRU VIBRU PORUČUJE: Naš je cilj da Zagreb gori kao nekad, da se protivnici uplaše kad istrče na Maksimiru!

EMIR DILAVER Stoper koji se istaknuo kao pojačanje u obrani prvaka Hrvatske
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 21:04

Da tražimo u Dinamovoj svlačionici igrača koji je ove sezone najveće otkriće, odabir bi bio lagan, strelica bi pala na - Emira Dilavera. Ne mislimo tu samo na igračke kvalitete; Dilaver se u vrlo kratkom roku nametnuo kao jedan od vođa ove momčadi, momak koji igra za momčad i “ne zanemaruje taktiku”, kažu nam ljudi u klub i oko njega da je baš Dilaver jedan od najzaslužnijih za pozitivnu atmosferu, za koheziju koja je zavladala svlačionicom.

Nakon utakmice s Astanom bio je malo ozlijeđen, ali nije ništa ozbiljno, trajnih posljedica nema.

Dinamo je dakle osigurao europsku jesen, Europska je liga u rukama.

Bilo je puno posla

- To nam je bio prvi cilj, ovo smo htjeli. Bila je vrlo napeta situacija, svatko je očekivao puno od nas, pogotovo nakon prve utakmice s Hapoelom, svi su govorili da smo top momčad, očekivanja su još više rasla. Mislim da smo mi i pokazali da smo top momčad, igrali smo protiv odličnih momčadi, izvukli sjajne rezultate. Izgledalo je lako, ali bilo je tu puno posla, puno koncentracije, svi su dali sve od sebe - rekao je Dilaver, a onda otkrio svoj i momčadski sljedeći cilj. Naravno, uz Ligu prvaka.

- Navijači su isto bili uz nas, bili nam potpora. A mi želimo da ih još dođe, želimo ih svojim igrama navući, da Maksimir bude krcat kao u stara vremena. Da gori Zagreb! I da kad protivnici dođu ovdje, da se uplaše kad istrče na naš teren. To nam je cilj, želimo svi skupa vidjeti puni Maksimir. Sada dok je tako odlična atmosfera u momčadi i oko kluba, da u tu priču uključimo i navijače, to bi onda bilo fenomenalno.

Nismo teški ljudi

Protiv Astane smo vidjeli taktički dobar Dinamo, momčad koja zna što hoće i igra na rezultat.

- Tako se igraju ovakve utakmice. Imamo iskusnih igrača, ali i mladih, dobrih, odlična smo kombinacija. Imamo i trenera koji je odlično analizirao protivnika i pripremio utakmicu, jedino se tako protiv Astane može igrati, čvrsto i sigurno otraga. Uvijek se može nešto desiti u takvoj igri, ali igrali smo baš onako kako treniramo, odlično se postavljali, defanzivno bili odlični. Kad je tako, ako netko i ispadne, sve se može ispraviti, ali blok je uvijek tu, igramo jedan za drugoga.

Odlično se Dilaver slaže i s partnerom Theophileom, Dinamo ima ozbiljan stoperski par, kao da već dugo igraju zajedno.

- Slažemo se dobro, istina, Theo je kvalitetan igrač. Igrao je na visokoj razini i tko se ne bi s njim složio? Imamo još detalja u kojima se možemo bolje slagati, ali u ove četiri zajedničke utakmice izgledalo je to dosta dobro. Ali i ovi ispred nas rade dobar posao, ovi na bokovima, nitko ne ispada, čuvamo jedan drugome leđa. To je recept.

Što kaže Dilaver na to da je mnogima iznenađenje, pozitivno, naravno?

- Hehe, bio sam iznenađenje i u Poljskoj pa sam bio najbolji stoper lige. Koga god pitate u momčadi, svi me vole kao igrača, prijatelja, brata. Držimo jedni do drugih, nismo teški ljudi, lako se uklopiti. Ja dajem sve od sebe, bodrim momčad, podrška sam mladima, slažem se sa svima, svi su me odlično prihvatili.

Teret je pao s leđa

Sad slijedi završna bitka za Ligu prvaka, protiv Young Boysa. Kakvi su Švicarci?

- Ne razmišljam još o Young Boysima, čeka nas utakmica s Osijekom, kod baš ide tako, iz utakmice u utakmicu. Osijek je dobra momčad, čeka nas ozbiljan susret. Što se tiče Young Boysa, gledao sam ih par puta prošle sezone, imam dvojicu prijatelja u Švicarskoj... Ali nećemo puno o njima. Nešto već imamo u rukama, teret je pao s leđa, osigurali smo europsku jesen. To je bio cilj, sad ganjamo san, Ligu prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:20