Damir Krajac / CROPIX
KAKO JE KRENULO, TRPAT ĆE ŽESTOKO

NAPADAČ MODRIH PRED KOJIM BI MOGLA BITI VELIKA SEZONA PROGOVORIO O JAKO ZANIMLJIVOJ PONUDI 'Ne zanimaju me takve stvari dok ne postanu ozbiljnije'

BRUNO PETKOVIĆ Dinamov napadač zabio već tri gola ove sezone - Lokomotivi, Saburtalu i Slavenu Belupu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2019. 16:35

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković sad je u onakvoj formi koja ga je i dovela do Vatrenih. Tri utakmice zaredom, tri pogotka, po jedan Lokomotivi, Saburtalu i Slavenu Belupu.

Djeluje moćno, prepun je samopouzdanja. S tim da mu je sad lakše zabijati nego prošle sezone, sad više nema pritiska, etikete koja ga je obilježavala. Znate onu da dvije godine nije zabio... Sad zabija kao Vatreni, u Maksimiru su svi iznimno sretni zbog toga. Kad on tako pogađa, onda nema straha, Dinamo će uvijek naći put do suparničke mreže.

U plavom klubu još čekaju da golgeterski proradi još jedan sjajan strijelac, Mario Gavranović, pa će onda momčad imati dva ubojita strijelca, hrvatskog i švicarskog reprezentativca. Tu je i treći, ali Komnen Andrić ima ozljedu gležnja, nije još u treningu, trebao bi se vratiti za dva-tri tjedna.

Zagreb, 230419.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - NK Osijek.
Na fotografiji: igraci GNK Dinama slave nakon gola, Dani Omlo, Bruno Petkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

U službi rezultata

Pitamo Petkovića je li mu osmijeh na licu sve širi i širi... Kako je krenulo, trpat će žestoko. Izgleda da je pred njim velika golgeterska sezona.

- Ulazak u sezonu je dobar. Jako sam zadovoljan prije svega rezultatima momčadi, a onda i individualnim učinkom. E sada, hoće li na kraju biti velika golgeterska sezona kako kažete, to ćemo tek vidjeti. Idemo korak po korak, pa gdje nas dovede.

Koliko bi vas pogodaka u svim natjecanjima zadovoljilo ove sezone? Nemojte samo odgovoriti da vam to nije važno, jer golgeterima to mora biti važno. Sigurno razmišljate o pogocima?

- Ma naravno da mi je važno i mislim da nema napadača kojemu to nije bitno, ali meni je zaista bitno da ti moji golovi, ma koliko ih bude na kraju, budu u službi rezultata. Tek tada će moje zadovoljstvo biti potpuno. O konkretnim brojkama stvarno ne želim nagađati.

Na početku sezone Gavranović je bio u prednosti, vi ste ulazili i - zabijali. Sad ste vi protiv Slavena krenuli od prve minute. Odgovaraju li vam Bjeličine rotacije? Golgeteri obično vole kazati: “Pusti me sad kad zabijam”.

- Tko će igrati isključivo je odluka trenera Bjelice i ja je poštujem. Gavro je ranije krenuo s pripremama, ja sam se priključio kasnije, pa je logično da je on dobio priliku od početka. Međutim, svi znamo kakve su Dinamove sezone i da će tu biti puno prilika za svakoga od nas te za Andrića kojeg je ozljeda malo zaustavila.

Poštivanje suigrača

Iskazali ste i nesebičnost,što također nije svojstveno napadačima, dali ste Atiemwenu loptu kao na pladnju za pogodak. Je li vam okrenuo rundu?

- Nije imao priliku jer igramo utakmice svaka tri dana pa nam je odmor jako potreban, ali ne sumnjam ja u njega kao niti u ostale suigrače. Mislim da uvijek treba ispoštivati suigrača u boljoj situaciji jer to je jedan od elemenata koji nas čini pravom momčadi.

Tri dana prije ostalih reprezentativaca ste došli na pripreme, zašto? Je li vam to pomoglo i kako?

- Jednostavno, osjećao sam se dobro i zaključio da bi mi pomoglo da se priključim pripremama ranije od roka koji nam je dao trener Bjelica. Tri dana tijekom priprema puno znači.

Pojavile su se informacije da imate inozemnih ponuda, da je posebno zanimljiva ponuda Dinama iz Moskve? Što znate o tome? Navijače sigurno zanima ostajete li ove sezone u Dinamu ili ne?

- Ne znam ništa o tome jer to je posao koji radi moj agent i ljudi iz kluba. Uopće me ne zanimaju takve stvari dok ne postanu ozbiljnije i na dođu na razinu više od napisa u novinama. Što se mene tiče, volio bih s Dinamom ući u Ligu prvaka i odmjeriti snage s najboljim momčadima svijeta na Maksimiru.

Varazdin, 110619.
Na Gradskom stdionu igra se prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Tunis.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Treba se poklopiti

Trener Bjelica nam je kazao: “Ako netko za Petkovića ponudi 20 milijuna, kako ga zadržati?”.

- Trener je iskusan čovjek koji je kroz svoju karijeru prošao sve i svašta i naravno da zna procijeniti neke stvari, ali ne bih sada o ciframa dok je sve to u zraku. Ponavljam, koncentriran sam isključivo na Dinamo i Saburtalo.

Veli trener da su se mnogi pitali zašto Dinamo dovodi igrača koji dvije godine nije zabio, a sad ste postali reprezentativac. Koliko je za vaš uspjeh zaslužan Nenad Bjelica?

- Svako ima svoj dio zasluga, trener Bjelica vjerojatno najveće jer sam kod njega u treningu i on je taj koji mi je dao priliku kada se mnogi ne bi usudili. Imam dovoljno samopouzdanja i vjere u sebe, ali trebala mi je samo prilika da to pokažem. I sebi i drugima. Kod Bjelice sam je dobio.

Slijedi uzvrat sa Saburtalom. Izgleda da je sve riješeno. Ili ipak treba biti oprezan?

- Uvijek treba biti oprezan, drago mi je što suigrači razmišljaju na takav način i da se ide utakmica po utakmicu. Imamo prednost, ali svako opuštanje i pristup ‘lako ćemo’ mogao bi biti koban po naše ambicije.

Koga biste radije ako prođete, Ferencvaros ili Vallettu?

- Ne razmišljam o tome, samo o Saburtalu pa o Gorici...

Cilj kluba je Liga prvaka. Može li se?

- Naravno da se može, ali treba se puno stvari poklopiti. Od kvalitete forme, atmosfere, pa i malo sreće. Optimizam temeljim na onome što je bilo lani u skupini Europske lige. Mislim da imamo domet za velike stvari, na nama jest da ih ostvarimo - zaključio je Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 15:24